Нови ујед у околини Бање Луке, змије воде 3-0

Милеву Рачић из Рекавица ујела је змија која јој се увукла у ципелу. Несрећној жени није било ни на крај памети да ће ову опасну животињу наћи баш у обући испред кућног прага. Захваљујући комшијама и брзој интервенцији љекара, прошла је без већих посљедица. – Узела сам ципелу да је обујем и одједном сам осјетила […]

субота, јун 15, 2013 / 14:00

Милеву Рачић из Рекавица ујела је змија која јој се увукла у ципелу. Несрећној жени није било ни на крај памети да ће ову опасну животињу наћи баш у обући испред кућног прага.

Захваљујући комшијама и брзој интервенцији љекара, прошла је без већих посљедица.
– Узела сам ципелу да је обујем и одједном сам осјетила убод у прст. Испустила сам обућу из ње је изашла огромна црна змија, која је била склупчана унутра. Брзо је нестала у трави, а ја сам од шока отрчала код комшија јер ми муж није био ту – испричала је Рачићева и додала да је покушала сама да исциједи отров из ране.

– Када сам дошла у болницу, рекли су ми да сам имала много среће. Дали су ми противотровни серум и задржали два сата на посматрању. Сада се осјећам добро, али морам да пијем антибиотике – испричала нам је ова домаћица.

Од страха није ни осјећала бол, али оток је показивао да је ситуација критична.
Њен супруг Пантелија је био на послу када је сазнао шта се десило.

– Одмах сам отрчао кући када ме син назвао и рекао да је супругу угризла змија. Помислио сам да би могла бити отровница и плашио сам се да ли ће стићи на вријеме доктору. Хвала Богу, све је добро прошло – рекао је Пантелија.

У Дому здравља су потврдили да је примљена пацијенткиња са уједом змије и да су је послали на Одјељење за инфективне болести у Клиничком центру.
– Пацијенткиња је примљена са благим отоком, али без опасних симптома. Упућена је на Клинички центар како би урадили детаљније претраге – рекла је портпарол Дома здравља Душица Станковић.

Иако је у јеку сезона змија, још није почело њихово масовно уништавање у граду.
Ово је трећи случај уједа змије у Бањалуци, послије два што су се догодила у граду.
Тринаестогодишњег дјечака ујела је змија на Старчевици док се играо испред зграде.
“Еко-бел” опет прошао на тендеру

На јавном тендеру за најбољег понуђача за уништавање змија у овој години поново је изабрано предузеће “Еко-бел”, али уговор с градом још није потписан.
Чека се, како нам је речено, на истек жалбеног рока. До тада екипе овог предузећа радиће само по позиву грађана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *