Нови докази против Дулића

У Тужилаштво за организовани криминал стигла је допуна кривичне пријаве против бившег министра за заштиту животне средине Оливера Дулића, његовог помоћника Небојше Јањића, као и директора „Путева Србије” Зорана Дробњака, саопштио је јуче специјални тужилац Миљко Радисављевић. Ови докази, како је навео тужилац, могли би да утичу на квалификацију кривичног дела за које се окривљени […]

четвртак, октобар 18, 2012 / 07:35

У Тужилаштво за организовани криминал стигла је допуна кривичне пријаве против бившег министра за заштиту животне средине Оливера Дулића, његовог помоћника Небојше Јањића, као и директора „Путева Србије” Зорана Дробњака, саопштио је јуче специјални тужилац Миљко Радисављевић.

Ови докази, како је навео тужилац, могли би да утичу на квалификацију кривичног дела за које се окривљени терете.

Допуна пријаве коју је поднела Управа криминалистичке полиције односи се на њихово поступање обухваћено оптужним предлогом који је суду предат крајем прошле седмице, објаснио је тужилац.

Према његовим речима, на основу достављених доказа проистиче сумња да је предузећу „Нуба инвест” прибављена имовинска корист јер је неприбављањем потребних урбанистичко-техничких услова избегнуто и плаћање одговарајућих накнада државним и јавним предузећима.

„Тужилаштво ће користити материјале који су достављени уз допуну кривичне пријаве и предложити да се они изведу као доказ у судском поступку, јер могу бити од утицаја на коначну квалификацију кривичног дела за које се терете окривљени”, истакао је тужилац за организовани криминал.

Он је напоменуо да је тужилаштво упутило захтев полицији за прикупљање потребних обавештења како би се наставио рад на истраживању корупције у вези са издавањем спорних дозвола за постављање оптичких каблова.

Тужилаштво за организовани криминал поднело је у петак оптужни предлог Вишем суду у Београду против Дулића и његова два сарадника због кривичног дела злоупотребе службеног положаја из најблажег става, за шта је предвиђена затворска казна до пет година. Предложено је да се осуде на безусловне казне затвора.

Оптужним предлогом окривљени се терете да су инвеститору „Нуба инвест” из Београда незаконито издали саобраћајно-техничке, локацијске и грађевинске дозволе и поред упозорења запослених у Министарству животне средине и просторног планирања и предузећу „Путеви Србије” да за то нису испуњени прописани услови.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *