Нови биланс: 19 погинулих у земљотресу у Турској

Биланс жртава земљотреса који је у сриједу увече погодио исток Турске порастао је данас на 19, а неколико спасилачких тимова међу рушевинама трага за двојицом новинара који су, како се вјерује, заробљени у срушеном хотелу у Вану. Колеге двојице репортера турске агенције Доган су међу десетинама људи који нестрпљиво чекају вијести поред рушевина Бајрам хотела, […]

петак, новембар 11, 2011 / 20:30

Биланс жртава земљотреса који је у сриједу увече погодио исток Турске порастао је данас на 19, а неколико спасилачких тимова међу рушевинама трага за двојицом новинара који су, како се вјерује, заробљени у срушеном хотелу у Вану.

Колеге двојице репортера турске агенције Доган су међу десетинама људи који нестрпљиво чекају вијести поред рушевина Бајрам хотела, једног од два хотела која су срушена када је земљотрес магнитуде 5,7 погодио Ван.

Новинари и радници организација за помоћ жртвама – који су дошли у тај регион после снажнијег земљотреса који је исту област погодио 23. октобра, и сами су постали жртве када се хотел срушио. Међу погинулима је јапански хуманитарни радник Ацуши Мијазаки који је у град допутовао како би подијелио помоћ у храни.

Није познато колико се људи и даље налази под рушевинама два хотела. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *