Нови апел министра: Полако са струјом

Министар индустрије, енергетике и рударства др Жељко Ковачевић упутио је апел грађанима Републике Српске за рационалну потрошњу електричне енергије у ком се каже: „ Министарство индустрије, енергетике и рударства свакодневно прати дешавања у електроенергетском систему Републике Српске и спремно је да, у сарадњи са менаџментом Електропривреде, предузима одговарајуће мјере. Иако се тренутне потребе за електричном […]

среда, новембар 30, 2011 / 11:34

Министар индустрије, енергетике и рударства др Жељко Ковачевић упутио је апел грађанима Републике Српске за рационалну потрошњу електричне енергије у ком се каже:

„ Министарство индустрије, енергетике и рударства свакодневно прати дешавања у електроенергетском систему Републике Српске и спремно је да, у сарадњи са менаџментом Електропривреде, предузима одговарајуће мјере.

Иако се тренутне потребе за електричном енергијом подмирују производњом из термоелектрана и минималном производњом хидроелектрана што је посљедица малих дотока, те увозом одређених количина, апелујемо на све грађане Републике Српске да рационализују потрошњу електричне енергије како не би дошло до редукција.

На овај начин не само да ће се смањити потребе за увозом електричне енергије по знатно вишим цијема који се ових дана креће на нивоу од око 10-15 одсто укупних потреба, већ ће се повећати сигурност снабдијевања потрошача.

Принцип рационализације и повећање енергетске ефикасности требало би да буде циљ у току цијеле године, јер дугорочно од њега велику корист имају буџети потрошача без обзира на ком напонском нивоу се преузима електична енергија.“0 КОМЕНТАРА

  1. Apel gradjanima za racionalizacijom potrošnje da nebi uvozili skuplju, pa gospodine ministre imam pitanje za Vas: Zašto izvozimo stuju ako je nemamo u dovoljnim količinama za vlastite potrebe?

  2. Тренутне околности са нестанком акумулација и прошлогодишње поплаве баш у ово вријеме почетком децембра јасно показују недостатак енергетске стратегије на нивоу РС, а да не говоримо о овим тутумрацима из министарства енергетике сви до једног политикантско голо говно.

    Колико је тешко изграђивати реверзибилне хидроелектране уз овако бандитску потрошњу свих расположивих средстава, то треба препустити психоаналитичарима, а какве су се све ту вуцибатине углавиле од проценташа до оних тоталних идиота, почасних грађана и грађанки, којим је постављање нове турбине шпанско село, зато смо ту гдје јесмо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *