Нова власт: Ко је коме дао новогодишњи поклон

Лидери партија се договорили о формирању Савјета министара. Лијепог ли новогодишњег поклона. Пише Жарко Амиџић Политичке партије из Републике Српске су биле истрајне у преговорима као и увијек – све на чему су инсистирали нису добили. Добили су баш онолико колико им је нуђено и прије више од годину дана. Но то није толико ни […]

четвртак, децембар 29, 2011 / 17:13

Лидери партија се договорили о формирању Савјета министара. Лијепог ли новогодишњег поклона.

Пише Жарко Амиџић

Политичке партије из Републике Српске су биле истрајне у преговорима као и увијек – све на чему су инсистирали нису добили. Добили су баш онолико колико им је нуђено и прије више од годину дана.

Но то није толико ни битно, баш као што није битно ни то што нисмо добили четири министарства од којих једно подразумијева и Министарство иностраних послова ( „што нам по Уставу припада“- како Он то воли да каже), битно је да су разговори протекли у „атмосфери компромиса и прављења уступака“. Ваљда их ухватила предпразнична еуфорија и одједном се трансформисали у филантропе и алтруисте.

Ето народе, да не буде да власти не ваљају и да не мисле на своје грађане, а нарочито у овим (пред)празничним данима, добио си поклон којем си се најмање надао и који си најмање очекивао (какав и треба да је сваки поклон ) – Савјет министара. Али то није све, народе мој, добио си и договор о буџету, договор о привременом финансирању институција БиХ (што наравно нема никакве везе са њиховим платама), као и договор о усвајању „европских закона“. Широке је руке власт, народе. Видиш како воле позитивно да изненаде и то баш у новогодишњем духу.

Јесте да се поклону у зубе не гледа, но ја цјепидлака, па морам. Поклон као поклон – лијеп је, али засмета ми што је лоше упакован. Контам, па када су се толико потрудили око поклона, могли су се потрудити да га бар љепше упакују. Но они не маре за паковање (кажу садржај је битан), па га замоташе у неки јефтини папир из Тужилаштва. Папир је ваљда већ кориштен и на њему ваљда некакве оптужнице против предсјеника нам, премијера и још неких алтруиста. Ови из тужилаштва кажу не треба им то више, а ови из власти (јер су рентабилни по природи ствари) кажу да се папир залуд не баца па га искористише у поменуте сврхе.

Народе признај да љепши поклон ниси могао да добијеш. То што си гладан, што си незапослен, то није битно. Баш као што није битно што просјечан грађанин РС живи од 3 марке дневно (а ту је урачунато све од хране па на даље), што је просјечна плата око 800 КМ, а потрошачка корпа преко 1800 КМ. Све су то тривијалне ствари.Ово је далеко битније.

Знајући нашу власт усудио бих се рећи да ће поклона бити још, нарочито о важнијим датумима. Нешто сам чуо да ће ускоро изненадити од 500 до 1000 радника у Жељезницама РС, али поучени искуством овај поклон ће љепше упаковати. Замотаће га у неку систематизацију. Како сам даље чуо ни пензионери, борци и друге социјалне категорије неће бити заборављени. Шта ће њима да поклоне не знам, ал поуздано сам чуо да ће поклон да буде умотан у некакав јако скуп папир што ће стићи из иностранства (наводно чак из ММФ-а).

Криза јесте ал поклона не мањка.Хвала им!!!!!!Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *