Нова шефица Канцеларије УН за ванземаљце

Мало познато тијело Уједињених нација, Канцеларија за ванземаљске послове (УНООСА), добила је новог шефа, малезијску астрофизичарку Мазлан Отман, која заговара толерантнији приступ у комуникацији са ванземаљцима, пише данашњи „Сандеј тајмс”. Лист наводи да нови шеф УНООСА, некадашња директорка малезијске националне свемирске организације, има задужење да координише одговоре Земљана на први контакт са венземаљцима, а да […]

недеља, септембар 26, 2010 / 22:56

Мало познато тијело Уједињених нација, Канцеларија за ванземаљске послове (УНООСА), добила је новог шефа, малезијску астрофизичарку Мазлан Отман, која заговара толерантнији приступ у комуникацији са ванземаљцима, пише данашњи „Сандеј тајмс”.

Лист наводи да нови шеф УНООСА, некадашња директорка малезијске националне свемирске организације, има задужење да координише одговоре Земљана на први контакт са венземаљцима, а да је њен први задатак заштита ванземаљца од нас, а не обрнуто.

Према Споразуму о ванземаљским ентитетима из 1967, чланице УН су се сложиле да заштите Земљу од контаминације „стерилисањем” ванземаљаца, али се Отманова залаже за толерантнији одговор.

Како она сама објашњава, научници се последњих година – након открића стотина нових планета око других звијезда попут Сунца, на којима је могућ живот – све више баве питањем како одговорити на евентуални блиски сусрет с ванземаљским бићима.

Организатори предстојеће конференције у Енглеској на ову тему сматрају да би сусрет са ванземаљским облицима живота имао огромне посљедице по живот на Земљи, за шта је потребно политичко вођство УН.

„Тајмс” наводи да УНООСА има огранке у Бечу, Бону и Пекингу, гдје ради високо обучено међународно особље.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *