Нова правила НБА о одмарању играча

Први човјек НБА, Адам Силвер, рекао је да ће од следеће године врло вјероватно увести правило о томе када ће играчи моћи да се одмарају и колико њих. Претходних сезона свjедоци смо да поједине НБА звијезде пропуштају утакмице, а као главни разлог наводе умор. Управо због тога, велике критике се упућују на њихов рачун, а […]

понедељак, јун 12, 2017 / 10:11

Први човјек НБА, Адам Силвер, рекао је да ће од следеће године врло вјероватно увести правило о томе када ће играчи моћи да се одмарају и колико њих.

Претходних сезона свjедоци смо да поједине НБА звијезде пропуштају утакмице, а као главни разлог наводе умор.

Управо због тога, велике критике се упућују на њихов рачун, а као главни аргумент се наводи да прије тога није било и да се "гинуло" на свакој утакмици, што је релативно и тачно.

Ново правило гласиће да звијезде попут Леброна, Карија, Дурента, Хардена и других могу да одмарају само пред домаћом публиком, као и да више НБА звијезда у једном тиму неће моћи да пропусти меч због "умора".

– Јако ћемо се залагати да од следеће године промијенио нешто у вези одмарања играча. Играчи ће моћи да одмарају само пред својом публиком. Такође, неће бити дозвољено да више НБА звијезда пропусти меч. Видјећемо како ће ово да функционише – рекао је Силвер.

С обзиром да доста навијача долази на гостовања како би само видели Џејмса, Дурента и остале, ово је потпуно логичан потез Силвера, сад колико ће заживјети још не знамо. 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *