Нова Нинтендова конзола

Нинтендова нова конзола Wии У има контролер налик на таблет, са екраном осјетљивим на додир, а представљена је на Е3 конференцији у Лос Анђелесу. Дуго очекивана конзола Wии У долази са тачскрин контролером дијагонале 6,2 инча и камером. Иако је и стара Wии конзола била веома популарна, и добро се продавала широм света, Нинтендо је […]

среда, јун 8, 2011 / 22:19

Нинтендова нова конзола Wии У има контролер налик на таблет, са екраном осјетљивим на додир, а представљена је на Е3 конференцији у Лос Анђелесу.

Дуго очекивана конзола Wии У долази са тачскрин контролером дијагонале 6,2 инча и камером. Иако је и стара Wии конзола била веома популарна, и добро се продавала широм света, Нинтендо је био под притиском ривала на пољу играчких конзола, па се у компанији надају да ће Wии У испунити очекивања и корисницима донијети нову димензију забаве, преноси ББЦ.

Контролер ће, осим за игру, моћи да се користи и као ТВ, али и за видео позиве, а квалитет снимака биће могућ у високој резолуцији, а имаће интегрисане и сензоре покрета, жироскоп и брзиномер.

Нова Wии конзола висока је 4,5, широка 17,2 и дугачка 26,6 центиметара, а покреће је вишејезгарни ИБМ процесор. Може да користи СД меморијске картице и екстерне хард дискове, а има и четири УСБ улаза.

Цијена још није објављена, а Wии У требало би да се нађе на тржишту за десет мјесеци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *