Њузвик ускоро само у дигиталном издању

Погођен све већом кризом у медијима и са мањком огласа познати недељник прелази у дигиталну форму. Власници Њузвик магазина објавили су да ће последње штампано издање тог недељника изаћи 31. децембра текуће године. Од првог јануара замијениће га Њузвик Глобал – мобилна апликација за иБук читаче, таблете и мобилне уређаје, која ће се наплаћивати. Истраживања […]

четвртак, октобар 18, 2012 / 22:35

Погођен све већом кризом у медијима и са мањком огласа познати недељник прелази у дигиталну форму.

Власници Њузвик магазина објавили су да ће последње штампано издање тог недељника изаћи 31. децембра текуће године.

Од првог јануара замијениће га Њузвик Глобал – мобилна апликација за иБук читаче, таблете и мобилне уређаје, која ће се наплаћивати.

Истраживања маркетиншких компанија показала су да је читалачка публика тог и многих других недељника у потпуности “заборавила” да купује штампана издања и да их чита у ПДФ или некој другој онлајн форми.

Корисници су због таблета и иРидер уређаја значајно промијенили читалачке навике, које компаније попут Њузвик морају да прате или ће у потпуности пропасти. Интернет све више узима данак штампаној форми и Њузвик стручни тим је то на вријеме схватио.

Њузвик Глобал биће интернационално издање овог недељника са свим свјетским актуелним темама, спремним да информишу десетине милиона корисника таблет и мобилних уређаја.

Њузвик Глобал у виду апликације која се плаћа биће доступан за иОС, Блекбери, Андроид и друге платформе.

Последња истраживања тржишта таблета показала су да само у Америци тренутно постоји преко 70 милиона таблет уређаја, а да се њихов број у току двије године повећао за више од 55 милиона.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *