Њујорк: Полиција тјера демонстранте из срца Вол Стрита

Њујоршка полиција почела је са избацивањем демонстраната из покрета „Окупирајте Волстрит“ из парка Зукоти. Из канцеларије градоначелника Њујорка Мајкла Блумберга наводи се да "демонстранти треба привремено да напусте парк и уклоне шаторе", али да се могу вратити након чишћења парка. Демонстранти су успоставили камп у парку 17. септембра као знак протеста против финансијског систем за […]

уторак, новембар 15, 2011 / 09:19

Њујоршка полиција почела је са избацивањем демонстраната из покрета „Окупирајте Волстрит“ из парка Зукоти.

Из канцеларије градоначелника Њујорка Мајкла Блумберга наводи се да "демонстранти треба привремено да напусте парк и уклоне шаторе", али да се могу вратити након чишћења парка.

Демонстранти су успоставили камп у парку 17. септембра као знак протеста против финансијског систем за који сматрају да иде на руку корпорацијама и богатијима и од тада су инспирисали покретање сличних демонстрација широм свијета.

Америчка полиција је нешто раније затворила камп тог покрета у Оукленду у Калифорнији, при чему су ухапшене 33 особе.

Њујоршке власти суочене су са притиском локалних компанија да затворе камп демонстраната, који су за 17. новембар најавили прославу два мјесеца од почетка протеста.

Демонстранти из покрета "Окупирајмо Волстрит" нешто раније су изразили наду да ће 17. новембра спријечити рад берзе на Волстриту одржавањем уличног карневала у знак обиљежавања два мјесеца од почетка њихове кампање против економске неједнакости.

Затварање кампа у Портланду у Орегону окончано је тако што је полиција у опреми за сузбијање нереда ухапсила 50 људи. /крај/длОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *