Њемачка тражи одлагање разговора са Турском

Њемачка је предложила одлагање отварања новог поглавља преговора с Турском за улазак у ЕУ за четири мјесеца како би се Турској показало да је ЕУ незадовољна реакцијом Анкаре на антивладине протесте. У Луксембургу се данас одржава састанак министара иностраних послова ЕУ, а на врху агенде је поновно отварање поглавља с Турском. Берлин је прошле седмице […]

понедељак, јун 24, 2013 / 21:25

Њемачка је предложила одлагање отварања новог поглавља преговора с Турском за улазак у ЕУ за четири мјесеца како би се Турској показало да је ЕУ незадовољна реакцијом Анкаре на антивладине протесте.

У Луксембургу се данас одржава састанак министара иностраних послова ЕУ, а на врху агенде је поновно отварање поглавља с Турском.

Берлин је прошле седмице блокирао поновно отварање разговора са Турском због начина на који Анкара сузбија масовне антивладине протесте широм Турске.

ЕУ је раније планирала да оживи приступне преговоре са Турском у сриједу тако што ће отворити ново поглавље, али је Њемачка данас, уз подршку неколико других чланица, блокирала тај план због начина на који је Турска реаговала на антивладине протесте.

У двонедељним сукобима демонстраната и полиције погинуло је четворо људи, међу којима један полицајац, а повријеђено је око 7.500 људи, подсјећа Ројтерс.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *