Њемачка: Пале пресуде за намјештање утакмица

БОХУМ – Њемачки суд у Бохуму осудио је тројицу оптужених за намијештање резултата утакмица на казне које износе од 11 мјесеци до три године затвора. Осуђени су припадници организоване криминалне групе која је укључена у највећи скандал око намијештања резултата, илегалног клађења и врбовања играча у циљу намјерног губљења мечева у историји Њемачке. Тужилац Андреас […]

четвртак, април 14, 2011 / 18:47

БОХУМ – Њемачки суд у Бохуму осудио је тројицу оптужених за намијештање резултата утакмица на казне које износе од 11 мјесеци до три године затвора.

Осуђени су припадници организоване криминалне групе која је укључена у највећи скандал око намијештања резултата, илегалног клађења и врбовања играча у циљу намјерног губљења мечева у историји Њемачке.

Тужилац Андреас Бахман назвао је окривљене „непријатељима спорта” и уочи изрицања пресуде затражио још теже казне.

Истрага и хапшења које је покренула њемачка полиција почели су прије годину и по дана, а у тој акцији до сада је ухапшено преко 200 људи.

Према резултатима досадашње истраге, оптужени су признали да су учествовали у намијештању резултата око 200 мечева широм Европе, а сумња се да се ради и о исходима три сусрета Лиге шампиона.

Током истраге утврђено је да су припадници организоване криминалне групе стекли добит од око 10 милиона евра, а вјерује се да је за сада откривен само „врх леденог бријега”.

Даља истрага укључиће испитивање фудбалера који су, према тврдњама званичника тужилаштава, примили дио добитка за учествовање у намијештању резултата.

За руководство Европске фудбалске уније у питању је „скандал без преседана” и случај са каквим се органи реда на „Старом континенту” до сада нису сретали. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *