Њемачка инсистира да се склоне барикаде

Ако Срби ускoро не уклоне све барикаде на сјеверу Косова договор између преговарачких делегација Београда и Србије о административним прелазима Њемачкој неће значити довољно да промијени негативну одлуку о даљој европској интеграцији Србије, сазнаје „Блиц“ у Влади Србије.  Државни врх, тврди извор листа, тренутно води жестоку дипломатску борбу да промијени тај став. "Ако државни врх […]

недеља, децембар 4, 2011 / 11:04

Ако Срби ускoро не уклоне све барикаде на сјеверу Косова договор између преговарачких делегација Београда и Србије о административним прелазима Њемачкој неће значити довољно да промијени негативну одлуку о даљој европској интеграцији Србије, сазнаје „Блиц“ у Влади Србије.

 Државни врх, тврди извор листа, тренутно води жестоку дипломатску борбу да промијени тај став.

"Ако државни врх не успе да до 9. децембра убеди, пре свега, немачке званичнике да ће барикаде бити склоњене до 26. децембра, јер једино Немачка на томе експлицитно инсистира, за добијање кандидатуре нам остаје следећи термин у марту, уколико буду испуњени услови", рекао је саговорник листа.

Он каже да ће државни врх до петка када се одржава Самит шефова држава чланица ЕУ покушати да заједно са европским партнерима увјери Њемачку да ће Србија обезбиједити пуну примјену договореног.

Шеф београдског тима у дијалогу са Приштином Борислав Стефановић изјавио је да су Београд и Приштина постигли споразум о слободном кретању људи и да на прелазима неће бити државних обиљежја Косова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *