Ништа уранак: Додик на обиљежавању годишњице егзодус

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствоваће сутра обиљежавању страдања Срба из западне Славоније у Градишци, најављено је из кабинета предсједника. У Градишци ће сутра бити обиљежено 18 година од егзодуса 15.000 Срба из западне Славоније током акције хрватске војске "Бљесак" 1995. године. Обиљежавање почиње у 10.00 часова служењем парастоса за страдале Србе западне Славоније у […]

уторак, април 30, 2013 / 20:26

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствоваће сутра обиљежавању страдања Срба из западне Славоније у Градишци, најављено је из кабинета предсједника.

У Градишци ће сутра бити обиљежено 18 година од егзодуса 15.000 Срба из западне Славоније током акције хрватске војске "Бљесак" 1995. године.

Обиљежавање почиње у 10.00 часова служењем парастоса за страдале Србе западне Славоније у цркви Пресвете Богородице у Градишци, након чега је од 10.45 до 11.00 часова предвиђено полагање вијенаца на спомен-плочу погинулим Србима западне Славоније испред цркве и обраћање предсједника Републике Српске.

Предвиђена је традиционална шетња до половине моста и спуштање цвијећа и вијенаца у Саву, те помен у просторијама цркве, саопштено је из Удружења протјераних Срба из западне Славоније.

Сјећање на егзодус организују Удружење протјераних Срба из западне Славоније и општина Градишка.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *