НИС ће бушити по Туркменистану

БЕОГРАД – Нафтна индустрија Србије побиједила је на тендеру за израду бушотина у Туркменистану на нафтним пољима државне компаније „Туркмењефт”, саопштено је данас из НИС. Компанија НИС биће задужена за израду и реализацију цјелокупног пројекта, чија је вредност 32.955.000 долара. Почетак радова планиран је у јуну ове године, а завршетак у фебруару 2012. Ријеч је […]

среда, јануар 12, 2011 / 14:25

БЕОГРАД – Нафтна индустрија Србије побиједила је на тендеру за израду бушотина у Туркменистану на нафтним пољима државне компаније „Туркмењефт”, саопштено је данас из НИС.

Компанија НИС биће задужена за израду и реализацију цјелокупног пројекта, чија је вредност 32.955.000 долара. Почетак радова планиран је у јуну ове године, а завршетак у фебруару 2012.

Ријеч је о двије бушотине које се налазе на пољу Акпатлаук, дубине 4.800 метара, као и о две бушотине на пољу Екерем, дубине 3.800 метара и једној бушотини на пољу Кејмир, дубине 4.500 метара.

НИС ће у наредном периоду преговарати са „Туркмењефтом” о наставку сарадње, уз проширење спектра заједничких активности, наводи се у саопштењу те компаније.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *