НИН саопштио шири списак за награду

Из редакције недјељника НИН саопштено је да је жири за награду која се додјељује за најбољи роман године списку за најшири избор, на којем је већ био 31 наслов, додао још један, роман Бошка Крстића „Сагмајстерова истрага“ („Каирос“, Сремски Карловци), јавио је Танјуг.  У саопштењу се наводи да је, послије утврђивања најширег избора који је […]

петак, децембар 16, 2011 / 09:58

Из редакције недјељника НИН саопштено је да је жири за награду која се додјељује за најбољи роман године списку за најшири избор, на којем је већ био 31 наслов, додао још један, роман Бошка Крстића „Сагмајстерова истрага“ („Каирос“, Сремски Карловци), јавио је Танјуг.

 У саопштењу се наводи да је, послије утврђивања најширег избора који је у НИН-у објављен 9. децембра, на адресу НИН-а стигло је још седам романа.

На састанку жирија, одржаном 12. децембра, једногласно је одлучено да се у најшири избор, од поменутих седам романа, уврсти само један, што значи да су на списку за сада 32 романа.

На истом састанку чланови жирија добили су на читање још девет новоприспјелих романа: Дарка Aрсенијевића "Иза сунца" ("Центар слободарских делатности", Крагујевац), Миленка Марковића "Јеванђеље по Боривоју" ("Центар слободарских делатности", Крагујевац), Гинтера Горбаева "Нечист" ("Центар слободарских делатности", Крагујевац), Миланке Мамула "Е. & О.Е." ("Прометеј", Нови Сад).

Ту су и романи Ранка Павловића "Небеске костурнице" ("Прометеј", Нови Сад), Љиљане Малетин-Војводић "У егзилу" ("Прометеј", Нови Сад); Виде Црнчевић-Басара "Прекомерна употреба силе" ("Дерета", Београд), A. A. Вукоман "Дракулина кћи" ("Српска књига", Београд) и Радмила Шмакића "Небо над Јорданом" (ауторско издање, Београд).

На списку приспјелих романа је 90 наслова. Жири ће одлуку о ужем избору донијети на састанку 19. децембра, што ће бити објављено у НИН-у 22. децембра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *