Никшић: Не прихватамо споразум два ХДЗ-СНСД-СДС

Члан Предсједништва СДП-а БиХ и новоименовани премијер Федерације БиХ Нермин Никшић изјавио је да је јучерашњи споразум лидера СНСД-а, СДС-а, ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990 обезбјеђивање међусобне подршке у супростављању странкама потписницама платформе, које „ту утакмицу неће прихватити“. Он је рекао да "платформаши" немају проблем с тим да се без њих констититуише власт на нивоу […]

субота, март 26, 2011 / 19:08

Члан Предсједништва СДП-а БиХ и новоименовани премијер Федерације БиХ Нермин Никшић изјавио је да је јучерашњи споразум лидера СНСД-а, СДС-а, ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990 обезбјеђивање међусобне подршке у супростављању странкама потписницама платформе, које „ту утакмицу неће прихватити“.

Он је рекао да "платформаши" немају проблем с тим да се без њих констититуише власт на нивоу БиХ, али и да то исто очекују од других странака када је ријеч о њиховој парламентарној већини на нивоу ФБиХ.

"Нема алтернативе међустраначким разговорима, ту је наш став и даље исти као и након избора", рекао је Никшић новинарима у Сарајеву.

Према његовим ријечима, странке потписнице платформе спремне су ући у разговоре о успостављању власти на нивоу БиХ са свим странкама које желе да се баве конкретним ријешавањем проблема у земљи.

"Код разговора за нас је и даље основа потписана платформа, али с обзиром да ту више странака разговора неопходно је и да постоји више простора у том смислу", навео је Никшић.

Предсједници СНСД-а Милорад Додик, СДС-а Младен Босић, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и ХДЗ-а 1990 Божо Љубић потписали су јуче у Мостару заједничку изјаву о сарадњи на успостављању власти на нивоу БиХ.

У заједничкој изјави и договору о принципима учествовањима у власти, лидери СНСД-а, СДС-а, ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990 сагласили су се да се приликом конституисања органа власти на нивоу БиХ морају поштовати принципи равноправности конститутивних народа и њихове ротације на кључним функцијама.

Додик је том приликом истакао да континуитет разговора СНСД-а и СДС-а са оба ХДЗа показује заједничку заинтересованост за рјешавања важног питања провођења изборних резултата у БиХ, у складу са законима и Уставом, односно формирање легитимне и легалне власти у БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. Бошњаци су полагумџили исто као што су Срби попутинили. Не зна се ко је будаластији. Два ХДЗ-а су добила 90% хрватских гласова. Два СНСД-а су добила 90% српских гласова, а ови неће са њима да формирају власт. Ово је све лудо.

  2. Извињавам се. Није два СНСД-а него СНСД и СДС. Погријешио сам. Можда и нисам. Магнатера како се на латинском каже за ту грешку? Лапсус ……

  3. Не може без симиних дебилоза, па ти ретарду не умијеш у један коментар ставити једну простопроширену реченицу, а тамо се јављаш да реплицираш доктору Стевандићу?

    И кад помислиш да си хтио нешто драматично рећи, а оно испадне гола пустиња, равна линија, па и СДА и СДП су добили 90% бошњачких гласова и неће са овима да праве власт, па шта?
    Сад испада да је СДП и СДА крив што неће да ради како му СНСД-С и 2ХДЗ каже, а СНСД није крив што не ради како СДА-П тражи?
    Искрено, ни мањег к.. ни веће дреке, савршено кога заболи за све њих скупа и њихово политичарење и пилићарење, јер су кокошињац давно испразнили!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *