Николић: Урадили смо све за датум, сада треба да будемо награђени

Предсједник Србије Томислав Николић, пред долазак министра спољних послова Немачке Гвида Вестервелеа у Београд, каже да се нада да ћемо добити датум за преговоре са ЕУ.  Николић је за ТВ Прва коментарисао долазак шефа њемачке дипломатије у Београд и говорио о томе шта ће државни врх предузети уколико Србија не добије датум за ЕУ, преноси […]

петак, мај 17, 2013 / 16:20

Предсједник Србије Томислав Николић, пред долазак министра спољних послова Немачке Гвида Вестервелеа у Београд, каже да се нада да ћемо добити датум за преговоре са ЕУ.

 Николић је за ТВ Прва коментарисао долазак шефа њемачке дипломатије у Београд и говорио о томе шта ће државни врх предузети уколико Србија не добије датум за ЕУ, преноси Мондо.

"Када би Србија живела размишљајући о томе шта ће Немачка да уради, не би могла да крене напред. Урадили смо све што је било могуће, отвореног срца према грађанима, мирне савести према ЕУ", рекао је Николић.

Николић је нагласио да смо "пролазили и кроз већа искушења, проћи ћемо и кроз ово".

"Немачка би требало да схвати да не вреди уценама да нас натера да сами себи сечемо вене или да извршимо самоубиство. Косово и Метохију не дамо, а Бундестаг нека размисли да је у питању Немачка какву би одлуку донео", каже Николић.

Предсједник Николић је рекао да је оптимиста и да је рад Владе у последњих годину дана заслужио да буде награђен "како бисмо радили још боље и јаче".

"Негативна одлука, било ког парламента или Европског савета могла би да ојача европски скептицизам. Онда би било тешко да поново подигнемо вољу грађана да још нешто издржи", рекао је Николић.

Он је навео и да не треба да очајавамо уколико Србија не добије датум. "Србија треба да настави да уређује земљу и да покушамо да омогућимо грађанима бољи живот инвестицијама са других страна ако не буду долазиле из ЕУ", рекао је Николић.

Треба видјети, како је рекао, да ли су примједбе разумне – да ли можемо да их отклонимо, или су неразумне тражећи признање Косова и Метохије.

"Ако су неразумне, мораћемо да се окренемо на другу страну. Али се надам да ће ЕУ као циљ бити и наше остварење", закључио је Николић.0 КОМЕНТАРА

  1. Бићете награђени, добиће те сочну коску и ништа више!

    О каквој и од кога награди говориш ….не знам како да те назовем.:(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *