Никола Шпирић: Хоћу да знам ко ме прислушкивао

САРАЈЕВО – Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић рекао је данас у Сарајеву да ће од Тужилаштва БиХ затражити да испита да ли је било незаконитог прислушкивања грађана БиХ и на који начин се долази у посјед заштићених података. Шпирић је на конференцији за новинаре након редовне сједнице Савјета министара појаснио да је оваква одлука […]

четвртак, април 14, 2011 / 14:34

САРАЈЕВО – Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић рекао је данас у Сарајеву да ће од Тужилаштва БиХ затражити да испита да ли је било незаконитог прислушкивања грађана БиХ и на који начин се долази у посјед заштићених података.

Шпирић је на конференцији за новинаре након редовне сједнице Савјета министара појаснио да је оваква одлука донесена на јутрошњој сједници Извршног обавјештајног одбора БиХ, који осим њега чине и његови потпредсједници Драган Вранкић и Садик Ахметовић.

Према његовом мишљењу, афером са прислушкивањем телефона нанесена је велика, несагледива и ненадокнадива штета БиХ и за све у БиХ.

"Онај ко је дошао до повјерљивих података и подастро их јавности изложио је опасности људе који раде у борби против тероризма и организованог криминала. Овакво понашање угрозиће животе или ће да доведе до пасивизације" – сматра Шпирић.

Наводећи да подржава да буде испитано да ли је било незаконитог прислушкивања, он је позвао све институције у БиХ да раде свој посао.

Према његовом м ишљењу, на овом примјеру може се показати да су криминалци јачи од институција власти.

"Постоје политичке, криминалне и медијске структуре које опстају само на теорији хаоса, а то је најгоре за БиХ" – сматра Шпирић.

Шпирић је најавио да ће Вранкић, Ахметовић и он данас посјетити Обавјештајно-безбједносну агенцију БиХ (ОБА) и дати подршку њеним припадницима.

"Стојим иза рада Агенције. Тамо раде професионалци, оперативци. ОБА ради по закону. Сумњам да тамо има људи који ће да раде против закона или злоупотријебе закон" – нагласио је Шпирић, додајући да је ОБА озбиљна служба која добро ради и заслужује подршку свих.

Он је истакао да ОБА мора да има прва информације кад је ријеч о тероризму и криминалу и да м,ора да ради у оквиру закона.  0 КОМЕНТАРА

  1. Превртљиви Никола Шпирићу,сасвим је ирелевантно тко је кога прислушкивао,за разлику,тко је покрао „стару“девизну штедњу поштеним грађанима Републике Српске и Босне и Херцеговине.Каков си Ти предсједавајући Вјећа министара,кад незнаш тко је то радио,па Ти је сада криво што знамо колико имаш нове девизне штедње по банкама диљем Европе и свијета,а сваки „стари“ девизни штедиша добро зна, да си са својим налогодавцем опљачкао „стару“девизну штедњу,уз помоћ политичарке Мајкић.Заслужено ће Те стиући Божја казна,буди сигуран у то.

  2. имаш ли ти шпирке шта јести? сабласно изгледаш, какве ли ти бајке хранишу себи? а ко те прислушкиво имао је шта чути, од врхунских глупости до строго чуваних тајни о стању на рачунима…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *