Није крај Федералном лонцу: И Радончић окреће леђа СДП

Ни нова федерална коалициона четворка, коју је окупио СДП након што је претходно растурио коалицију Платформе, неће бити дугог вијека.  Двије чланице четверочлане коалиције, ХДЗ и ХДЗ 1990., у неколико наврата ускратиле су подршку СДП-овим приједлозима и захтјевима у федералном Парламенту, а послушност СДП-у све учесталије отказује и СББ Фахрудина Радончића. Државни министар сигурности и […]

петак, мај 17, 2013 / 07:49

Ни нова федерална коалициона четворка, коју је окупио СДП након што је претходно растурио коалицију Платформе, неће бити дугог вијека.

 Двије чланице четверочлане коалиције, ХДЗ и ХДЗ 1990., у неколико наврата ускратиле су подршку СДП-овим приједлозима и захтјевима у федералном Парламенту, а послушност СДП-у све учесталије отказује и СББ Фахрудина Радончића.

Државни министар сигурности и лидер СББ-а Фахрудин Радончић јавно је оптужио СДП-овог федералног министра Зорана Микулића да је, супротно одлуци надлежне Комисије, предсједнику ФБиХ Живку Будимиру препоручио да скрати затворску казну озлоглашеном криминалцу Мерседу Хаџићу, познатијем под надимком Мирсо Швицарац.

„У некој новој структури федералне Владе, за Микулића неће бити мјеста“, рекао је Радончић.

Радончићева јавна прозивка министра из партнерске странке јасан је знак да је и СББ, попут два ХДЗ-а, започео извлачење партијских снага на безбједнији, резервни положај.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *