Нигеријска војска у окршају убила близу 30 исламиста

Нигеријска војска убила је приближно 30 осумњичених за припадност радикалној исламистичкој секти која се бори за увођење шеријатског права и против западњачког начина живота – „Боко харам”, укључујући блиског сарадника лидера те групе у оружаном сукобу у држави Јобе на сјевероистоку земље, саопштио је војни портпарол. „Приближно 30 терориста Боко харама убијени су у бици […]

понедељак, октобар 8, 2012 / 02:06

Нигеријска војска убила је приближно 30 осумњичених за припадност радикалној исламистичкој секти која се бори за увођење шеријатског права и против западњачког начина живота – „Боко харам”, укључујући блиског сарадника лидера те групе у оружаном сукобу у држави Јобе на сјевероистоку земље, саопштио је војни портпарол.

„Приближно 30 терориста Боко харама убијени су у бици која је трајала неколико сати”, навео је поручник Ели Лазарус у саопштењу.

Према његовим ријечима, у борби су убијени „озлоглашени једнооки командир Боко харама у (главном граду државе Јобе) Даматуруу, Бакака, и блиски сарадник Абубакара Шекауа”.

Војне снаге спроводиле су потрагу и операцију у скровишту Боко харама у Кандахару и око гробаља у Даматуруу.

У војном саопштењу се наводи да је приведено десет осумњичених припадника секте током рације и да они помажу истражитељима да уђу у траг челницима групе.

Током рације је заплењено шест пушака, 90 шаржера муниције и неколико телефонских апарата, као и ножеви, стријеле и експлозив.

Представник Јобеа, Патрик Егбуниве, рекао је раније данас да су војници убили четворицу осумњичених припадника исламистичке секте током претраге Кандахара.

Боко харам је ове године преузео на себе одговорност за убиство близу 700 људи, док се исламски екстремисти криве за смрт више до 1.400 особа у побуни на сјеверу и у централној Нигерији од 2010. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *