Невријеме у Српској погасило струју

Јако невријеме, које је синоћ захватило подручје општина Требиње, Сребреница Хан Пијесак, Соколац и Бијељина проузроковало је нестанак електричне енергије, као и одроне на путевима. На територији општине Требиње, без електричне енергије јутрос су подручје Зубаца, Ластва , Љубомир и дио Поповог поља. У „Електрохерцеговини“ је речено да су екипе на терену и да би […]

субота, децембар 17, 2011 / 12:49

Јако невријеме, које је синоћ захватило подручје општина Требиње, Сребреница Хан Пијесак, Соколац и Бијељина проузроковало је нестанак електричне енергије, као и одроне на путевима.

На територији општине Требиње, без електричне енергије јутрос су подручје Зубаца, Ластва , Љубомир и дио Поповог поља.

У „Електрохерцеговини“ је речено да су екипе на терену и да би у току дана квар требало да буде отклоњен.

Олујни вјетар који је ноћас дувао на подручју Сребренице причинио је штете на далеководима па су данас без струје подручја Зеленог Јадра, Сућеске и Клотјевца, рекао је управник „Електродистрибуције“ у Сребреници Драго Благојевић.

„Сви запослени у овој пословници су на терену и раде на отклањању кварова“, додао је Благојевић.

Он није могао да прецизира када ће бити нормализовано електроснабдијевање.

Комплетно подручје Сребренице и Братунца ноћас је било без струје, јер је дошло до прекида 110 киловатном далеководу између Власенице и емисионе трафостанице у Поточарима, преко које се ове двије општине напајају електричном енегријом. Тај квар јутрос је отклоњен.

У Сребреници данас нису у функцији ни интернет везе.

Олујни вјетар и киша, који су синоћ захватили подручја општина Хан Пијесак и Соколац, проузроковали су нестанак електричне енергије у више села.

На подручју општине Хан Пијесак у квару је 10-киловолтни далековод тако да струје нема у мјестима Пјеновац, Хан Крам и Љесковац у којима живи више од 100 домаћинства, рекао је управник Електродистрибуције у Хан Пијеску Бобан Матић.

У соколачкој Радној јединици Електродистрибуције истичу да је у квару дио далековода Каљина тако да струје нема на 20 трафосаница за око 20 села.

У квару је и дио далековода Аутобаза, те струје нема на четири трафостанице које струјом снабдијевају више села. Пријављено је и више кварова на нисконапонској мрежи и екипе Електродистрибуције раде на отклањању кварова.

Невријеме које је јутрос захватило подручје општине Бијељина изазвало је кварове на високонапонској и нисконапонској мрежи, а више села је остало без електричне енергије.

Без струје су села Амајлије, Дијелови, Попови, Ново Село, Бродац и Црњелово.

У бијељинској Електродистрибуцији Срни је речено да је ријеч о мањим кваровима, као што су пуцање ужади на бандерама, осим Новог Села гдје је невријеме порушило далековод.

У Електродистрибуцији вјерују да ће у току дана сви кварови бити отклоњени, јер 30 радника овог предузећа од јутрос ради на отклањању кварова.0 КОМЕНТАРА

 1. Ма какво невријеме, већ јавашлук одговорних људи из сектора електропривреде, који су ту постављени одлукама власти.
  Ово је превршило сваку иоле цивилизовану мјеру, стријељао бих пред члановима њихове породице сваког директора јавног предузећа који вади профит из јавног (општег) предузећа од општег значаја и тај профит предаје владајућој багри (партији).

 2. „Ово је превршило сваку иоле цивилизовану мјеру…“

  „…стријељао бих пред члановима њихове породице сваког директора јавног предузећа…“

 3. Да, и то би се сматрало највећим цивилизацијским помаком, другачије се не може народ ријешити ове шуге и крпеља из власти!
  Профит са леђа народа, дају на раскалашне гала вечере клептоманији из редова власти, шопинг туре авио превозом, аудијеви људи, олигархија свих профила…све то пред зид и метак у челенку.

 4. Јадни, па баш тако, ево кад видим како оно што је наше, наш природни ресурс на који сви треба да се поносимо, а он се упропашћава и доводи до колапса, наплаћује се исто ко да је добијамо из мадагаскара бежичним путем, за које клинчево здравље онда ти паушали, порези на порез пдв-е,…коме то плаћамо, ако сами себи не можемо обезбједити ни довољно струје, због „сталних“ кварова?
  Ни овај електро систем што је остао од бивше државе нису у стању да одржавају, а камоли да праве нови, бољи? Па багро мамицу вам ј.бм вратите цијене на онај ниво гдје вам је и систем, или да нас овако фино лијепо вратите у пећине из првобитне заједнице!?x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *