Немири и у Сирији: Пуца се на демонстранте

ДАМАСК – Полиција је пуцала и бацила сузавац на хиљаде Сиријаца који су протестовали у јужном граду Дара, трећи дан за редом што је сигнал да се немири шире у још једној арапској земљи, јављају данас агенције. Угледни сиријски писац и активиста Мазен Дарвиш рекао је да је у граду Дара једна особа убијена (Раед […]

понедељак, март 21, 2011 / 10:49

ДАМАСК – Полиција је пуцала и бацила сузавац на хиљаде Сиријаца који су протестовали у јужном граду Дара, трећи дан за редом што је сигнал да се немири шире у још једној арапској земљи, јављају данас агенције.

Угледни сиријски писац и активиста Мазен Дарвиш рекао је да је у граду Дара једна особа убијена (Раед ал Екрад) и још двије особе су задобиле прострелне ране када је полиција отворила ватру на демонстранте који су позивали на политичке слободе и узвикивали антивладине пароле, пренијела је агенција АП.

Дарвиш је додао да је више од 200 људи добило медицинску помоћ због удисања сузавца код џамије која је трансформисана у пољску болницу.

Разјарени демонстранти запалили су затим неколико зграда локалних органа власти у граду Дара од 300.000 становника у близини границе са Јорданом, јавили су сиријски државни медији.

Државни медији нису навели које јавне зграде су запаљене, али су свједоци навели да су запаљене канцеларија гувернера и владајуће Баас партије, зграда суда и кућа гувернера.

Сукоби у Сирији почели су петак када су снаге безбједности пуцале на демонстранте у том граду и убили пет људи и ранили неколико десетина, а затим спровели масовна хапшења. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *