Нема воде, ХЕ Требиње 1 не ради

Хидроелектрана Требиње један на брани Гранчарево обуставила је рад због минималне радне коте, проузроковане смањењем воде у акумулацији Билећко језеро. Ово је за портал ТребињеДанас потврдио Љубомир Зотовић, извршни директор за производњу и техничке послове Хидроелектрана на Требишњици. Он каже да је кота акумулације мања од планске за 18,68 метара, те да је овакво стање […]

уторак, новембар 29, 2011 / 17:42

Хидроелектрана Требиње један на брани Гранчарево обуставила је рад због минималне радне коте, проузроковане смањењем воде у акумулацији Билећко језеро.

Ово је за портал ТребињеДанас потврдио Љубомир Зотовић, извршни директор за производњу и техничке послове Хидроелектрана на Требишњици.

Он каже да је кота акумулације мања од планске за 18,68 метара, те да је овакво стање изазвао дужи сушни период.

У посљедњих шест мјесеци на сливу Требишњице, на гатачком, билећком и требињском платоу, пало је свега 370 до 380 литара кише по квадрату, што је дневни просјек из прошле године.

У новембру је пало свега осам литара кише по метру квадратном, што се дешава једном у 100 година, каже Зотовић.

У хидроелектранама на Требишњици се надају да ће у децембру бити падавина, те да ће овај електроенергетски гигант остварити годишњи план производње. 0 КОМЕНТАРА

  1. Прошле године су, то сви знамо, биле поплаве, па су у менаџненту поменуте фирме одлучили да себи подијеле бонусе од по пар хиљада, ко бива, менаџмент се, што би рекли у Брчком, стурио, док су стварали услове за производњу. Да ли ће сада дијелити бонусе, јер су се плахо сикирали због суше?

  2. Заметица Јован, 29.11.2011. 18:12:30

    Да, и мене занима ово за бонусе. Него, шта је било са аутомобилом којег си потопио помажући поплављеним људима у Семберији?

  3. Прегрмио поплаве, осушио се, трпи терет, вожњу без уља, свашта, али јесенас сам ишао у Бањалуку и дан послије повратка му цркне бош пумпа, није ни Швабо предвидио негативан утицај Крајине.

  4. Хехехе..а можда је све ово дио неке више правде, па да нестане и воде и струје и интернета и анкета у гласу и нн о најпопуларнијем главоњи и њега да нестане и нас на фронталу све у три лепе пм…:P

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *