Нема више секса са животињама ни у Шведској

Шведска ће следеће године увести потпуну забрану бестијалности, која се до сада сматрала противзаконитом само у случајевима када је могла да се докаже окрутност према животињама. Од 1. јануара, сваки сексуални однос са животињом кажњаваће се новчаном казном, максималном затворском казном у трајању од двије године или обема казнама, чак и ако животња не буде […]

четвртак, јун 13, 2013 / 23:21

Шведска ће следеће године увести потпуну забрану бестијалности, која се до сада сматрала противзаконитом само у случајевима када је могла да се докаже окрутност према животињама.

Од 1. јануара, сваки сексуални однос са животињом кажњаваће се новчаном казном, максималном затворском казном у трајању од двије године или обема казнама, чак и ако животња не буде имала никакву повреду нити знаке мучења, јавила је агенција Франс прес.

"Влада пооштрава правила како не би било сумње да је забрањено наносити бол животињама. Бестијалност је неприхватљива", изјавио је министар за рурална питања Ескил Ерландсон.

Бестијалност је до сада била противзаконита у Шведској само у случајевима када је могло да се докаже да је животиња била мучена, а како је ветеринарима често тешко да то докажу, не постоје статистички подаци о томе колико је бестијалност распрострањена.

У 2006, последњој години за коју су доступни подаци, забиљежено је око 100 случајева мучења животиња који су доведени у везу са бестијаношћу.

"Веома је добро што ће закон бити промијењен. Веома је важно да друштво јасно стави до знања да је неприхватљиво да се животиње користе на тај начин", рекао је портпарол Удружења ветеринара Јохан Бек-Фрис.

Очекује се да ће шведски парламент нацрт овог закона усвојити ускоро, јер постоји широки политички консензус по овом питању, па ће тако Шведска свој закон ускладити са директивом Европске уније.

Њемачка је забрану бестијалности увела прошлог децембра, након што су то учиниле Британија, Француска, Швајцарска и друге земље.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *