Нема повреде виталног националног интереса

БАЊА ЛУКА – Клуб делегата из реда српског народа Вијећа народа Републике Српске није утврдио повреду виталног националног интереса у одлукама које је Народна скупштина усвојила на четвртој редовној и петој посебној сједници, рекао је предсједник овог клуба Милан Тукић.  Он је након сједнице Клуба рекао да има информације да би Клуб Бошњака могао покренути […]

понедељак, април 18, 2011 / 17:45

БАЊА ЛУКА – Клуб делегата из реда српског народа Вијећа народа Републике Српске није утврдио повреду виталног националног интереса у одлукама које је Народна скупштина усвојила на четвртој редовној и петој посебној сједници, рекао је предсједник овог клуба Милан Тукић.

 Он је након сједнице Клуба рекао да има информације да би Клуб Бошњака могао покренути питање заштите виталног националног интереса у вези са одлуком Народне скупштине о расписивању референдума, али да за сада не жели да прејудицира ствари.

"То је, међутим, политизација, јер је РС донијела закон којим може расписати референдум, који је већ прошао сву ову процедуру", рекао је Тукић.

Према његовим ријечима, референдумско питање је већ утврђено и Закон о референдуму већ постоји, због чега не види разлог за покретање механизма заштите виталног националног интереса Клуба Бошњака.

Народна скупштина РС усвојила је 13. априла на посебној сједници одлуку о расписивању референдума у РС на којем би грађани требало да се изјасне да ли подржавају наметнуте законе високог представника у БиХ, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ, те њихову неуставну верификацију у парламенту БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *