Нема пара за социјално угрожене, али има за медије

Влада РС укинула је у 2011. години право на субвенцију електричне енергије за социјално угоржене категорије и буџетска средства за ове намјене користила за подмићивање медија и друге непотребне трошкове. Центар за хуману политику затражио је од Владе и Народне скупштине РС да у Буџету РС за 2012. годину обезбиједе средства за субвенцију електричне енергије […]

уторак, децембар 13, 2011 / 08:12

Влада РС укинула је у 2011. години право на субвенцију електричне енергије за социјално угоржене категорије и буџетска средства за ове намјене користила за подмићивање медија и друге непотребне трошкове.

Центар за хуману политику затражио је од Владе и Народне скупштине РС да у Буџету РС за 2012. годину обезбиједе средства за субвенцију електричне енергије за лица која примају најнижу пензију и друге социјално угрожене категорије.

Право на појединачну субвенцију од скромних 13 КМ/мјесечно било је предвиђено Буџетом РС за 2010. годину и без образложења и правог разлога укинуто за ову годину, кажу у ЦХП.

“Оправдање не може бити недостатак буџетских средстава, јер је много прече обезбиједити средства за субвенције социјално угроженим категоријама, него за помоћ медијима и сличне проблематичне трошкове. Влада и Народна скупштина РС морају бити много осјетљивији према социјално угроженим категоријама и обезбиједити им редовна и већа права, а не да их се сјете само у изборним годинама“, стоји на крају саопштења.0 КОМЕНТАРА

 1. „Влада и Народна скупштина РС морају бити много осјетљивији према социјално угроженим категоријама и обезбиједити им редовна и већа права, а не да их се сјете само у изборним годинама“, стоји на крају саопштења.“

  Због таквих наивности они ће доносити горе и горе мјере и законе према социјално угроженима.
  Влада само показује да је моћна у доношењу својих одлука, без обзира на посљедице.

  Па, не мислите ваљда да ће вдада постављати услове ММФ-у или Европској инвестиционој банци, или Свјетској банци кад тражи кредите? Влада удара тамо гдје је мекше! То могу веома брзо и основци да схвате. И пензионери полако схватају на какав пут су кренула њихова кола без возача. Успорено схватање може веома много да кошта управо оне на које се закони односе. Ово је вријеме брзог прегруписавања и још брже реакције, ако се не жели спавати и препустити судбина тако „дивним људима пуним самилости“! Амин.

 2. solium, 13.12.2011. 11:11:48

  „И пензионери полако схватају на какав пут су кренула њихова кола без возача.“

  Kо без возача? Имамо ми најбољег возача. Воза нас и затворених очију. http://www.youtube.com/watch?v=6uERhp2UpxM
  Личи и физички, а Тата му говори куда да нас вози. 😉

 3. ПОКАЖИМО ХУМАНОСТ НА ДЈЕЛУ!

  У нашем насељу живе двоје дјеце узраста од 12 и 6 година. Њихова породица је у јако тешкој материјалној и социјалној ситуацији. У неколико наврата се десило да је дјечак пао у несвјест у школи, јер је био гладан. Центар на социјални рад их је ставио на списак за јавну кухињу и имају један оброк дневно на тај начин обезбјеђен. Како су родитељи млађи људи, немају право на новчану помоћ центра. Али…

  Отац је био заробљеник у току рата у Лори (не жели да га ико подсјећа на то нити да говори о томе) и није баш способан за рад, а мајка је обољела од карцинома дојке, која јој је ампутирана. Имена нећемо јавно помињати.

  ПОЗИВАМ СВЕ МОЈЕ ПРИЈАТЕЉЕ КОЈИ ЖЕЛЕ ДА ПОМОГНУ ДА МИ СЕ ЈАВЕ НА МЕЈЛ, А ЈА ЋУ ИХ ДИРЕКТНО УПУТИТИ НА ОЦА ОВЕ ДЈЕЦЕ. МИСЛИМ ДА ЈЕ НАЈБОЉЕ ДА СЕ ДЈЕЦИ КУПЕ КОНКРЕТНЕ СТВАРИ (обућа, одјећа, брашно, уље, со, шећер, средства за хигијену, слаткиши). МИ ИЗ САВЈЕТА МЗ СТАРЧЕВИЦА ЋЕМО ИМ ОБЕЗБЈЕДИТИ НИКОЉДАНСКЕ ПАКЕТИЋЕ, А ПРЕДЛОЖИЋУ ДА ИМ ОД ДЕЦЕМБАРСКИМ НАКНАДА КУПИМО ОБУЋУ ЗА ЗИМУ, НА ЧЕМУ НЕЋЕ СТАТИ НАША ПОДРШКА ОВОЈ ДЈЕЧИЦИ.

  Можда не би било лоше да овај мој пост копирате на свој зид и позовете своје пријатеље. Директно ћу све упутити на оца дјеце, так ода сте сигурни да нема никакве злоупотребе.

  Хвала Вам унапријед!

  [email protected]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *