Неколико људи повријеђено у експлозијама мина код Добоја!

Шест радника Жељезница Републике Српске /ЖРС/ повријеђени су данас у Шеварлијама код Добоја од експлозије до које је дошло док су уређивали пружни појас, саопштила је Срни портпаролка ЖРС Миланка Стаменић. Повријеђени су Петар Петрушић, Јадранко Томић, Мирослав Никић, Петар Петровић, Бојан Топаловић и Драго Мишић, који су одмах превезени у добојску општу болницу "Свети […]

уторак, новембар 29, 2011 / 15:25

Шест радника Жељезница Републике Српске /ЖРС/ повријеђени су данас у Шеварлијама код Добоја од експлозије до које је дошло док су уређивали пружни појас, саопштила је Срни портпаролка ЖРС Миланка Стаменић.

Повријеђени су Петар Петрушић, Јадранко Томић, Мирослав Никић, Петар Петровић, Бојан Топаловић и Драго Мишић, који су одмах превезени у добојску општу болницу "Свети апостол Лука".

У саопштењу ЖРС се наводи да је на пружном прелазу била неидентификована експлозивна направа.

Стаменић није могла потврдити о којем је степену повреда ријеч, али је рекла да се сви повријеђени још налазе на Одјељењу за општу хирургију.

Повријеђене раднике Секције за одржавање пруга Добој посјетио директор Сектора за грађевинске послове Горан Рајковић који је спреман и да организује колеге у ЖРС да дарују крв, ако буде потребно.

Стаменић је рекла да је пружни појас на овај дионици пруге Добој – Маглај – Сарајево, гдје су радници јутрос настрадали, и раније чишћен и да никада није дошло до проблема, нити су ЖРС имале сазнања о могућности минираног терена око пруге.

У ЖРС наводе да је жељезнички саобраћај на пружном правцу Добој – Маглај обустављен од 11.00 часова због истраге и увиђаја коју проводе инспектори ЦЈБ Добој и надлежна комисија ЖРС.

Само један час прије несреће у Шеварлијама у којој су настрадали радници ЖРС, слична незгода се догодила и у добојском приградском насељу Свјетлича гдје је двоје људи повријеђено при уласку у минско поље.

Према сазнањима Срне у МУП-у РС, јутрос око 9.30 часова на међуентитетској линији Хоџић – Добој два лица су ушла у минско поље и активирали мину заосталу из посљедњег рата, од чије експлозије је једно лице смртно страдало, а друго задобило тешке тјелесне повреде.

Ова лица су највјероватније скупљала секундарне сировине.

Претходно је још једно лице повријеђено у 10.50 часова у експлозији у мјесту Шеварлије код моста преко ријеке Босне.

Према непотврдјеним информацијама, жена је преминула, а тешко рањени мушкарац је у добојској болници.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *