Небојша Вукановић: Одговор на Григоријево затворено писмо

Жао ми је преосвештени владико што Вам поново морам писати и одговорити на Ваше неистине, увреде и затворено писмо које сте објавили двије године након писања. Иако пред нашом светињом кажете да сам лош и покварен човјек јер нисам објавио Ваше затворено писмо, наивно мислећи да се таква писма не објављују јавно, и које сте […]

понедељак, април 22, 2013 / 19:49

Жао ми је преосвештени владико што Вам поново морам писати и одговорити на Ваше неистине, увреде и затворено писмо које сте објавили двије године након писања.

Иако пред нашом светињом кажете да сам лош и покварен човјек јер нисам објавио Ваше затворено писмо, наивно мислећи да се таква писма не објављују јавно, и које сте Ви мени наводно прво послали и написали прије него ја Вама отворено, већ прва реченица Вашег писма каже да сте дијагонално прочитали моје и јасно показује ко говори истину.

Својим писањем покушали сте да ме омаловажите и исмијете мој ауторитет, али управо је мој велики ауторитет и углед који имам у Херцеговини и осталим подручјима гдје живи наш народ разлог за Ваше нервозно и недолично понашање, учестале испаде. Подчинили сте себи све остале моћнике, манипулишете њима, злоупотребљавате њих и функције које обављају како би Вам подарили још веће богатство и моћ, и брине Вас што постоји неки ауторитет који није под Вашом контролом. Одмах послије избора послали сте свог човјека и нудили ми да рекламирам и промовишем Вашу Фондацију "Свети Вукашин" како бисте прикупили још више новаца, а ја Вас питам што сте то нудили рђавом, лошем и поквареном човјеку? Што Вас брине чињеница да сам одбио Вашу великодушну понуду и новац? Нисте ваљда мислили да ћете мене купити за шаку новаца?

Ја сам свој углед стварао радом, у последње вријеме са камером, микрофоном и подршком матичне куће која је имала довољно повјерења и потпуну слободу у раду. Никада нисам желио да правим никакав компомис и дил са Вама моћницима, и можда баш у томе лежи углед који имам. Како сте Ви преосвештени владико стварали свој углед? Да ли сте подвижништвом, писањем, хуманитарним радом или злоупотребом институције иза која упорно покушавате да се сакријете? Шта бисте Ви били без хотела, луксузних аутомобила, новаца, моћних пријатеља, финансијера и заштитника у политици, да нисте у прилици да злоупотребом мантије, коју још увијек понекад и обучете, запошљавате послушнике, водите кадровску политику… Да Сабор којим случајем одлучи да будете монах у неком малом манастиру ко би од вјерника, а посебно ових новокомпонованих, дошао да Вас види и узме благослов? Колико бисте провели времена у манастиру да живите обичним монашким животом?

– У Вашем затвореном писму изнијели сте читав низ неистина, па када сте га објавили послије толико година ред је да на неке од њих одговорим. Прво лажно тврдите да се нисте обраћали мени лично у Билећи, и да ми нисте тобоже знали име, али на видео снимку јасно се може чути да кажете "овдје је младић који ради за ову бијељинску телевизију, па ми треба данас да му поручимо… он понижава Херцеговину, а тиме понижава Светог Саву и Србе уопште… он дијели народ, сије мржњу и нека се узме у памет и пази шта говори јер послије када се деси, када се разболи човјек пита се зашто, откуда… На то се усуђују неки фићфирићи имајући моћ медијску или неку другу у рукама јер не знају шта раде… Нико не смије да утиче како ће ко да гласа, ето и ја сам поражен на изборима за патријарха, али сам имао 15 гласова, а за нешто је то и добро, ето могу и даље да играм фудбал…. Само десетак дана послије Ваших клетви и пријетњи да ћу да се разболим оперисао сам ногу у Фочи, и стигао ми је налаз да имам рак костију и да највјероватније морам ампутирати ногу… Завршио сам на Бањици, али срећом испоставило се да је патолог погријешио, да нисам имао рак, и Хвала Богу и Светом Василији Острошком још увијек сам жив и здрав.

– Пред тридесетак људи послије утакмице на стадиону "Полице", након што сам снимио изјаве од тренера, позвали сте ме као пса "дођи овамо мали" како бисте показали своју моћ пред директорима и послушницима који се деценијама традициуонално окупљају у ложи Леотара. Рекао сам да нећу, а потом сте Ви дошли до мене и рекли ми да сам "папарацо" јер сам Ва сликао тајно под Платанима. Одговорих Вам да то није било тајно јер се нисам крио иза жбуна, већ сам Вас снимао нормално док сједите у башти стојећи испред Вас, али Вам нисам рекао да се намјестите и позирате, што иначе волите да радите. Рекли сте ми "Лажеш, бриши одавде", унијели ми се у лице и почели да ми крстите испред очију и нешто у себи мрмљате. Ја сам рекао да нећу јер нисам на Вашој земљи, а након краћег убјеђивања Ви сте ми се помакли са пута, који сте ми били попријечили, а онда се на мене галамећи и добацујући обрушила руља окупљених директора којима је психологија масе савладала страх који иначе осјете сваки пут када ме виде. Тада је из канцеларија изашао предсједник Леотара Владо Владичић, рекао им да ме пусте и помогао да изађем са стадиона…. Поред њега истинитост мојих ријечи могу да потврде и колеге новинари као и двадесетак локалних моћника који су рада стајали испред управе клуба.

– Недоличним понашањем митру и столицу на којој сједите осрамотили сте и током пријема који је приредио Ваш бивши пријатељ Доброслав Ћук (занимљиво је да Ваша пријатељства углавном трају док су Вам пријатељи на функцији, како склизну Ви их брзо заборавите…). Стајао сам у холу чекајући почетак церемоније, а потом сте дошли Ви са Вашим сарадницима, гурнули ме бахато и дрско раменом и рекли "макни се сељачино са врата". Улетио сам за Вама, повукао Вас за мантију да питам зашто то радите, али се Ви нисте обазирали, а Ваши људи су ме одгурнули. Чак сте и у свом говору рекли (имате га на мом сајту па провјерите, као и ријечи које сте ми изговорили на Светог Саву у Билећи 2010. године) да треба бити дрзак и груб, макнути са врата неког сељака који не може да се научи реду…

– Углавном сам дуго времена ћутао и нисам пуно обраћао пажњу на Ваше испаде, пријетње, клетве, увреде, и надам сам се да је у Вама остало бар мало монашке смирености и да ће те престати са недоличним понашањем и испадима. Но врхунац сте доживјели уочи донаторске вечере за оснивање Ваше Фондацију која је на Преображење Господње одржана испред Херцеговачке Грачанице. Уредник ми је рекао да од предсједника Додика узем реакцију на неку изјаву Вашег колеге реиса Церића да Бошњаци морају да се уједине, и пошто је током литије на славу града на улицама била велика гужва договорио сам да изјаву узмем на Црквини. И док су новинари између столова снимали госте ја сам са колегом сниматељем стајао испред паркинга и чекао да предсједник дође. Неки од Ваших момака дошао је да ме пита шта радим ту, и послије пар тренутака са групом људи појавили сте се и Ви. Рекли сте ми да бјежим, да идем некуд, да пијем пиће, склоним се јер не могу да радим свој посао. Лијепо сам Вам рекао да морам узети изјаву од предсједника, а Ви сте у тренутку изгубили разум, почели да вичете "дижите га, ово је моје, носите га тамо" притом ми се уносећи у лице са избезуљеном гримасом и звјерским погледом који нећу заборавити и говорили "нека ти суди Свети Василије", слава му и милост….

Пред неколико стотина људи који су нијемо посматрали Ваше дивљање бацили сте ме на паркинг у пијесак, неки од Ваших момака су ме чак гађали камењима као пса, а онда је дошао свештеник Тупањанин покушавајући да ме умири. Иако није био мета напада, мој сниматељ је претрпио такав стрес да је одлучио да више не може да ради са мном, и од тада радим сам.

Писао сам након тога патријарху, ал нажалост у Патријаршји никада нису жељели да разговарају са мном и покушају да Вас на неки начин обуздају, па сам након тога одлучио да Вам пошаљем оно чувено отворено писмо које је тако јако одјекнуло у народу да су људи на улици плакали када би ме срели и тражили да се репризира емисија на Радио Корони. Ви сте ми одговорили затвореним писмом, и низом неистина покушали да нађете оправдање за своје недолично понашање (занимљиво да ибивши начелник Билеће Драган Бабић тврди да не говорите истину, да Вас није позвао и да чак нема ваш број, па ако се некада састанете, мада је то сада тешко јер он више није на функцији, утврдите ко од Вас двојице не говори истину)

Од тада до последње посјете предсједника Додика нисмо имали пуно контаката, и нисте ме више нападали. Надао сам се да сте извукли поуке, и да имате довољно поштовања да ме више нећете вријеђати, омаловажавати и нападати… Но ипак моје питање Вашем пријатељу предсједнику Додику гдје му је аеродром, пруге, ЧЕЗ и друга обећања било је довољно да Ви поново наставите по старом и без икаквог аргумента назовете ме ноторним лажовом, непоштеним нечасним човјеком, никоговићем…. Додик зна да сте на Црквини са камене чесме склонили плочу, поколон бившег предсједника Мирка Шаровића, и бацили је у траву да је нико не види чим је отишао са власти. Свјестан је да за годину, двије или пет када и он слети са функција и изгуби моћ, ни за њега нећете имати лијепу ријеч као што сада немате за бившег директора аеродрома, начелника и друге функционере које сте искористили и одбацили. Покушавате бити већи католик, пардон бискуп од папе, и нападима на мене показати лојалност шефу док још може да поклони новац из буџета, земљиште, хотеле донације, кредите ИРБ-а.

Мало Вам је што сте злоупотријебили мантију, који сте давно скинули, па сада злоупотребљавате и нашу светињу, древни манастир Тврдош и у светињама окупљате партијске комесаре, директоре предузећа, шефове полиције како би ковали неке планове. Јел то посао једног владике? Јел Ваша мисија да продајете вишемилионску црквену имовину у Мостару како би се градио тржни центар, возите хамере, линколн лимузине, тврдите да тобоже џип није Ваш већ фирме која је регистрована у Владичанском двору. Кулучите раднике у предузећима која су вам поклоњена и тражите да раде гладни у виноградима чекајући минималац осам мјесеци док Ви и Ваш игуман путујете по Хавајима, Емиратима, Аустралији, Америци… Неки иду по Европи у бермудама, пију, пуше са дјевојкама…. понашају се као неиживљени тинејџери!

Знате ли шта сте Ви? Јесте ли тенисер, фудбалер, кошаркаш, искусни боксер, приватник, политичар, портпарол и поданик сваке власти, или монах подвижник који би требао да се моли Богу за мене и остале грешнике? Јесте ли наша Влада и Дика на коју би требали да се поносимо, или сте постали срамота Херцеговине?

Ја Вас већ дуже времан посматрам као једно велико искушење које нам је Бог послао у Херцеговину како би утврдио нашу вјеру. Преживио је овај напаћени народ много већа искушења, па ће лако преживјете и Вас и мене грешног. Када све прође судиће нам покољења по дјелима које оставимо, а сигуран сам да и Ви грешни владико знате ко би лакше изашао пред Милоша.

П.С. Не желим више да се овако дописујем са Вама преко медија, отворених или писама, досадили смо свима. Ако желите и ако имате храбрости ја сам расположен да организујемо један телевизијску дуел, Ви бирајте вријеме, новинаре и медијску кућу, па да пред очима јавности скинемо маске и отклонимо све недоумице, надајући се да ће након тога тада престати сви Ваши испади мржње и бијеса, и да ћемо наставити живот као два православна грешника.0 КОМЕНТАРА

 1. Svaka ti čast Vukane još jednom!!! Od srca ti želim sve najbolje. I sad će opet neko da kaže ili je novinar ili političar…po Vukanu se trebaju knjige iz novinarstva pisati, od istraživačkog rada, od hrabrosti, nepotkupljivosti!!! Zar neko može imati opravdanja za ovakvoga vladiku, vozi kola od 140 000 hiljada maraka, prodao zemlju SPC u Mostaru kao da mu je to đedovina, a ne sveta Srpska zemlja koja je preživjela i I i II svjetski rat, prošli građanski rat, da bi na njoj mogli da grade tržni centar razni mostarski tajkuni, koji je uzeo više milionske kredite od raznih banaka, a da bi ih dobio stavio manastire i crkve pod hipoteku…prijeti ljudima koji kad on dođe na Bodirogine terene da igra tenisa ako odmah ne odu sa njega kako bi njemu ustupili teren (koji su platili, a za uzvrat im ne nudi da ih obešteti), koji samo hoće da znaju istinu, gdje aerodrom, pruga, ČEZ, turistička naselja… Ljudi stavite prst na čelo!!! Zar je to monaški život??? Jedan je patrijarh Pavle i jedan je pop Slobo (Simeon Biberžić-za one koje ne znaj nek potraže na googlu šta o njemu pišu i ljudi drugih ispovesti)!!! Nek nam je Bog na pomoći…

 2. Poštena ponuda Vukane,ali neće biti prihvaćena.Mnogima ne odgovara da padnu maske.Bojim se da se boriš protiv vjetrenjača.Ali hrabrosti imaš.Zato moja podrška da izdržiš i istraješ u svojoj borbi.

 3. Црква има много проблема то је очигледно, надам се да ће убрзо рашчистити са појединцима који јој углед каљају и наносе штету свеколиком роду.

  Мислим да тв дуел и такви приједлози према представнику Цркве више говоре о амбициозности колумнисте него реалном гледању ствари.

  Критика да, истаживачко новинарство да, бити добар и
  објективан новинар искључује бављење политиком.

  Одлучите шта хоћете господине, иначе ће Ваш рад бити узалуд, предлажем новинарство, дуже траје углед.

 4. Advokat, 22.04.2013. 21:10:00

  Ko kaže da isključuje politiku, zapravo to nije ni politka što Vukan da kažem pripovjeda…on kao novinar, a i mi svi, mislim na običan narod, vidimo nepravdu koju svako dnevno doživljavamo od političara, preko lažnih obećanja, ličnog enormnog bogaćenja, zapošljavanja njihove rodbine…i šta Vukan na to sve radi isto što i mi obični ljudi koji to sve vide razmišljaju: Daj da ovom narodu ponudim nešto novo, tj. suprotno od svega ovoga gore (a to je mali dio što sam nabrojao)… A kad smo već kod toga i gradonačelnik jednog Londona koji ima između 12 i 14 miliona stanovnika je novinar-Boris Johnson.

 5. Sivi soko, 22.04.2013. 21:31:48
  Вукане соколе лакапо 😛
  Владику ни коментарисати нећу, ту је све јасно.
  А ти мало дотјерај стил, као кобац си, а поситан па дође смијешна, упеглај се мало!
  Још од онога снимка са полицајцима, који су дабоме нула, али ти си био агресиван и безвезе, не сједаш ми.
  Читај соколе, читај!

 6. Sivi soko, 22.04.2013. 21:31:48

  “Ako smara nemoj da ga čitaš i pratiš-jednostavno“

  Није једноставно! Ако не прочитам како ћу знати да је текст смор?

 7. Соколе, нисте ме добро разумјели.
  У коментару пише бити објективан и добар новинар искључује бављење политиком.
  Објективан бити не може неко ко води партију и уједно извјештава о раду других партија, иначе цијеним Вукановићеву храброст и мислим да може израсти у доброг новинара.

 8. Шнауцер, 22.04.2013. 21:34:22 [74385]
  Sivi soko, 22.04.2013. 21:31:48

  Šta reče junače, sami đavo zna… Nešto nepovezano što bi naš narod rekao s’brda-s’dola 😮 Već ne čuh te ja da reče nešto o ovoj temi, ne znam uopšte zašto komentarišeš??? Da i tebe istina ne boli možda???;)

 9. Ја дефинитивно имам проблем са овима који мисле да су само они и они који се уклапају у дати профил поштени,патриоте и сл.

  Дефинитивно смо сви много добили тиме што политикант Вукановић изазове сировину Додика да му овај одбруси,и још више тиме што нас Вукан јавно обавести да је он поштенији од владике Григорија,према сопственом мишљењу.

  Апелујем да Вукан иабере новинарство,те да,ако већ жели да расправља о црквеним стварима истражи случај Качавенда и да,ако се тако испостави,критикује цркву јер свој кукољ крије,а не решава га се.

  Владику Григорија сматрам позитивним јер је ново лице цркве.Није догматизовано,отворено је,активно…гради мостове према другим и другачијим,како би то требало да ради свако ко се бави духовношћу.Нарочито му не замерам ако је искористио политичка познанства да обнови православне храмове,добије кредите за покретање привредних субјеката или даје личне савете политичким лидерима,на неки начин успостављајући јединство међу различитим вођама друштва.Не замерам му ни што од Мостара до Требиња не иде пешке.

 10. Bravo Vukane, ovo je za pohvalu.
  Mogao si malo skratiti, bilo bi čitljivije i više bi ljudi imalo strpljenja da pročitaju do kraja, ali je suština više nego jasna.

  Samo Vukan i Slavko Vučurević imaju petlju da „tuku u glavu“ i Dodika i vladiku i ostale režimske nemani i zato im svaka čast!!

  A ovaj Simo P Oroz stvarno već postaje težak, hajde čovječe na nezavisne.com, glassrpske.com, rajkovasic.com i snsd.org, tebi je ovde gdje je slobodna teritorija sve smor!

 11. Вукане, јел’ ово одговор новинара или политичара? 😀 Исто си ти власти-жељно, еура-гладно говно као и ови против којих пишеш..

 12. Nebojša sine, da si im trn u oku vidi se čim biger bigeruje. Velemajstor si daa biskupa i firčija izvučeš na čistinu da pokažu svoje mizerije i kočijaškodjilkoškoSatanske porive koji gospodare njima. Izvrgneš ruglu i predsjednika sa manirima uličarskoLupeškim, i kriminalca u mantiji.
  Dakle, čim se biger plehanski javi iz rektumfujodaje znaj da si na pravom putu.
  A, vasko de kačavenda izaziva kod bigera nelijepe mladalačke uspomene iz plhanskih samostana.

 13. Pokvaren si exu. Mnogo kvaran čovjek, zapravo, fujtip.Koliko ljudi niskog rasta, predobrih ljudi, ljudi dobre duše. A, koliko visokih i dvokvintalski teških, a smrljivopokvarenih. Najočitiji primjer je tvoj šef.
  Ona što zaboravi da ponese cvike, ili je rodila mućka od čovjeka, ili ga je takvog odgojila. Jedno jeste od ovoga dvoga, ali teško tebi sa tobom, ali teško i onima s tobom takvijem.

 14. Држава може и мора сама да одреди циљеве и намјену за које историјски вриједне црквене објекте се може давати новац из буџета! Све остало је чиста пљачка и превара, давати новац бискупу требињском, доказаном лоповчини сигурно није плод наивности намазаног свим бојама додиковог режима, него свјесно планирана пљачка народних пара, као и свака друга пљачка, Интегралова, Бирач, нове романије, маховљанске петље, чемерна, итд. итд.

  Бискуп григорије је један од тумора на ткиву овог народа, и што прије се народ ријеши такве врсте тумора, постоји и промилна шанса да се извуче из овог чабра у који је гурнут заслугом милокрад додиковог режима!

 15. На СПЦ се дигла хајка. Београдски режим, свјестан улоге и угледа цркве у српском друштву, преко својих служби и таблоида је отворио аферу ‘Качавенда’. У резерви стоји “Пахомије. У РС поједини медији врше праву хајку на Григорија. Циљ је врло јасан. Треба бацити димну бомбу да се не види јад и биједа режима по питању КиМ.

  Поставља се питање има ли СПЦ право да се мијеша и да ли има право да свој став изнесе јавно. Ја мислим да има. Проблем КиМ није дневнополитичко питање. Мени смета када се црква петља у дневну политику, али ово није дневна политика.

  СПЦ је научила из примјера Црне Горе шта је чека. Вјероватно слиједи формирање Косовске православне црклве и оспоравање имовине и надлежности Српској православној цркви на КиМ. То питање у споразуму није ни поменуто, а по мени је оно много значајније од тога ко ће бити кадија или шеф сејменима на Косову и Метохији.

  Коштуница јуче протествује против Николића и Вучића, а он је био тај језичак на ваги који их је довео на власт. Због тога не цијеним Коштуницу, без обзира што га многи сматрају паметним и моралним ја мислим супротно. Јуче ни једним гестом није изразио кајање због своје улоге у довођењу ове власти. Другим ријечима, обични љигавац.

  У РС, а нарочито на Фронталу хајку против СПЦ води чудно савезништво зилота, комуниста, нациста, антиглобалиста, сељачина, педера, пропалих студената, пропалих књижевника, доконих ратних ветерана, нелијечених питиеспиоваца, алкохоличара, нерадника, балија, усташа итд…

  Исто ко и четреспете.

 16. „Тумор на ткиву овог народа?!“

  То теби из главе рамизе или из свете књиге фирерове?:D
  Јел и то рјешава плинска комора?
  Мили боже, кад се један такав козојеб и мркач оваца са романијских висоравни около Власенице до’вати тастатуре; нит’ спава нити одмара… Шта би човјек могао закључити осим да му се Гара и Бјелка мрчу са предводником или су готове ојањит се?!
  „Шест година дајеш неку визију овом народу“ све из Адолфовог Правила службе а из овчијег тора на Романији. Установе за умоболне нигдје у близини, апотека далеко а вражији вај-фај интернет у свакој запиздини земаљске кугле.x-(

 17. Симо П. Ороз, 23.04.2013. 09:37:31

  Опет се причешћујеш код качавенде, а браниш овог одметнутог бискупа требњског и то од кога? Од новинара Вукановића? Ма дај јбт не баљезгај!
  Занимљиво је да су оба твоја штићеника и качавенда и бискуп добре додикови пајдаши, је ли то гарант њихове „честитости“?
  Ивер неће далеко од кладе, тако ни ови од додика нити додик од њих, а све скупа огрезло у пљачки, бахатости и лоповлуку!

  Зашто је тај исти бискуп гурнуо у страну Амфилохија, једног од нормалнијих владика СПЦ-а? Зашто тад не потекоше осуђујуће ријечи од „бранитеља“ СПЦ-а?

  О Коштуници је крајњи цинизам прича коју причају такви покретачи „преокрет“ иницијативе!

 18. Качавенда је Караџићев пајдаш.

  Рамо, као вјерни Рашов пратилац, којем никакво наређење ниси могао одбити сигурно си био у близини Качавенде. По сопственој причи си згодан, наочит и потентан и то Качавенди сигурно није могло промаћи. Раши је требала Качавендина подршка, ти Раши ниси наређења одбијао и ето ти врага.

  Наставак допишите сами.

 19. Симо П. Ороз, 23.04.2013. 10:16:24

  Док је било Рашино вријеме и качавенда је био нормалан, а покварио се уз додика, вјероватно су истих склоности!
  Прича о качавенди је кренула још из Шековића 1999. године, готово сви људи Шековића су знали за изопаченог качавенду!
  Према томе, квар је код вас настао, пуно сте се зближили!B-)

 20. Хоћеш да кажеш да док је Радован у близини човјек не може бити педер. Чим Радован није у близини људи се трансформишу у педере.

  Сад ми је јасна и твоја трансформација.

 21. Симо П. Ороз, 23.04.2013. 10:25:32

  Ја се за разлику од тебе нисам никад одрекао Радована нити ћу то икад учинити, значи нисам педер, ко ви додик-качавендине присталице!B-)

 22. Што би биЈо педер јеб’о га ти рамизе поред толиког тора пуног ајвана?
  Једино те хандри струка и наука, у литератури и једно и друго зову истим именом: „содомија“ и све до појаве овог новог доба људскоправашког новог свјетског поретка у којем животиње не служе људима само за мужу и исхрану.

 23. сматрана је за болест. Али како језуити ударише на „оснивање“ Свјетске владе из трећег покушаја, па још измислише интернет и „људска права“ да би свако неписмено и ментално закинуто говно могло ширити хаос и лудило по дуњалуку, тако и педерлук, секс са животињом а још мало и са сопственом ђецом прогласише „склоностима“ некажњивим ни по људском ни по божјем закону.

 24. Тешан Подруговић, 23.04.2013. 10:49:24

  Правда за качавенду, твог бескомпромисног борца за склоности елџибити популације и првострадалог борца за Светску владу!B-)B-)B-)

 25. Sva Dodikova kopilad na Frontalu (Podrugović, Horoz, ex-1978..) su izabrali sličice na kojima su neki seljaci sa šajkačama, pa Čiča Draža, pa onda su tu i srpski grb itd. Vjerovatno im je njihov SNSD komesar dao takve upute. A u stvarnosti to su metroseksualci sa jakim gay sklonostima, zaposleni u zgradi Vlade, jedino piće koje piju je Jana sa okusom limete, a omiljen pjevač im je Gibonni.

 26. „СПЦ је научила из примјера Црне Горе шта је чека. Вјероватно слиједи формирање Косовске православне црклве и оспоравање имовине и надлежности Српској православној цркви на КиМ. То питање у споразуму није ни поменуто, а по мени је оно много значајније од тога ко ће бити кадија или шеф сејменима на Косову и Метохији“.

  И ово сам написала прије пар мјесеци. Мислим да се већ увелико ради на томе. Само што ће то бити много лакши посао него у Црној Гори.

 27. Vukane brate na tebe i vladiku zaboravismo skroz.Izvini brate, frka je , javi se polovinom septembra ,ne ove,iduće godine.
  Pozdravljaju te frontalovci svih orijentacija:
  zilote, komunisti, nacisti, antiglobalisti, seljačine, pederi, propali studenati, propali književnici, dokoni ratni veterani, neliječeni pitiespiovci, alkoholičari, neradnici, balije, ustaše itd…

 28. Onaj ko siječe granu na kojoj sjedi kasnije padne i razbije se, te tako svi oni koji urušavaju Srpsku pravoslavnu crkvu pokoravajući je vatikanu doživjeće da neće imati više kome biti vodje jer neće biti identiteta naroda koji ga je doveo tu gdje jeste.Cijenim teologe i ovog girogija sam jako cijenio, ali mi se ne dopadaju izjave da je biskup, pretjerano podanički odnos prema vatikanu, narode mi smo valjda prvo crkva Hristova i jedna Sveta Saborna apostolska crkva, nema druge istine niti autoriteta kome se treba pokoravati(ni VATIKANU naročito)
  Vukanoviću imaš moju moralnu podršku jer si odvažan i hrabar, uz to i pametan čovjek, medjutim treba imati granicu, nije sve što radi dodik i grigorije loše ali ovo pokoravanje našeg naroda i crkve vatikanu to im je najgrdji projekat u istoriji pravoslavlja od Svetog save do danas.Da nas Blagi Gospod Spasi.

 29. Da neko ne pomisli da nekog mrzim ne daj Bože, dobre političke veze trebamo imati sa svim narodima svijeta,tako i sa rimokatolicima ali političke…. ostaviti Crkvu na miru i sačuvati ono što je najsvetije.Pozdrav svima

 30. Marcel, 23.04.2013. 13:05:10

  Фрустрирајуће а?:D
  И све им то пролази Мексо, и социјалдемократија и шајкача плус православни крст, а тамбура и отоманска империја јок!
  Немере се мехо у тржишним условима пријавит’ за добровољног турчина и само зинут па да нафака сама ускаче. Мора се мало порадити на томе. Зар са псовком и олајавањем у јевропу?
  Видјели и турци да сте обични паразити па вас ни они не примају.B-)

 31. Podguzoviću bijedo, ‘ajd što si jalov na sreću, pa porodicu nemaš, ali ni prijatelja osim virtuelnih ‘srbalja’. Vidim sad da i u sitne sate između onanisanja na dječake i patuljke srbuješ. Nego de ti otvori račun da ti napravimo humanitarnu akciju pa da ti kupimo lutku, može i sa šajkačom da prekratiš samotne noći i dane.

 32. partizan, 24.04.2013. 13:18:58

  подгузовић B-)

  Е partizan свака ти се позлатила, како си га снимио ни Буда му не би боље смислио, а човјек га овдје демонтиро и рециклиро прије неколико мјесеци!

  Сад ћеш ти чути његове параноичне теорије, како сам ја Рамиз са Бјелава сарајевског насеља које се налази тачно између Хан Пијеска и Власенице, те сам такав подмукло бошњачки подржао Тому Николића у Бањалуци у корист сејфе токића!?B-)B-)B-)

 33. Mr Biggy, 22.04.2013. 23:04:32
  koji si ti moron bilo bi ti pametnije da si malo proseto i popio koju nego sto ovdje mlatis gluposti
  „Владику Григорија сматрам позитивним јер је ново лице цркве.Није догматизовано,отворено је,активно…гради мостове према другим и другачијим,како би то требало да ради свако ко се бави духовношћу.Нарочито му не замерам ако је искористио политичка познанства да обнови православне храмове,добије кредите за покретање привредних субјеката или даје личне савете политичким лидерима,на неки начин успостављајући јединство међу различитим вођама друштва.Не замерам му ни што од Мостара до Требиња не иде пешке“
  novo lice crkve moze biti pozitivno i negativno a on je skolski primjer ovog drugog.ko boga te molim reci samo koje je on to firme pokrenuo a ja cu navesti nekoliko koje su njemu bliski ljudi unistili:neimarstvo,agrokop i popovo polje a nisu mu ciste ruke ni kad je industrija alata u pitanju.niko mu ne zamjera sto ne ide pjeske ali recimo ja mu zamjeram sto na djelu tog puta kroz rs (80 km) skola benzinska i prodavnica ima samo u ljubinju a ni tu ne cvijetaju ruze.
  simo tacno je da ima elemenata kampanje ali isto tako je tacno da je sukob Vukana i durica puno duzi tako da nema nikakve veze sa aktuelnim desavanima u srbiji.osim toga crkva sam daje neprijatelju municiju i ako ovako nastave neprijatelji im nece ni trebati ono sto je trulo urusi se samo od sebe.
  osim toga ako ste vas trojica sa sajkacama za zapadni liberalni kapitalizam postavimo stvari ovako:Vukan je novinar i clanci su njegov proizvod koji ocigledno dobro ide na trzistu za razliku od vasih i sa kojim pravom mu uskracujete pravo da pise takve clanke?istovremeno je i politicar? pa i vas sef je prodavo paprike sve dok nije izabran na funkciju i Vukan nece pisati kad bude predsjednikB-)

 34. Не знам које су фирме покренуте или уништене…замера му се некакав кредити којим је исфинансиран опет неки хотел.
  Уништили њему блиски људи?Шта то треба да значи?Да је владика то уништио?

  Ово нема везе са новинарством и „продавањем“ чланака.Ово је чисти лични анимозитет између њих двојице.Овај замера владици да му је рекао да се помери да прође и то је вест,а не тај неки догађај на којем су обојица присуствовали.Он извештава шта му је ко рекао,мрко га погледао,што мене лично не занима.

 35. Уништили њему блиски људи?Шта то треба да значи?Да је владика то уништио?
  vladika to nije unistio ali nije ni stvorio nista ako cemo tako jer i hotel i vinariju su stvorili „njemu bliski ljudi“ nije on bas toliko glup da negdje stavi potpis pa da ga poslije boli glava doduse tako je radio i miskovic pa je opet dolijao.konkretno to znaci da je bio vrlo blizak sa matunom dok je ovaj unistavao neimarstvo,licno sam ih vidio desetine puta,da je njegov „mali od palube“ bio bog i batina u popovom polju dok nije propalo da je uvjek imao paket akcija u agrokopu i da se tamo najvise pitao opet preko nesretnog sava viteza od havaja.draskovic je ,prije nego sto je „kupio“ iat donirao obnovu manastira u dzivaru. a sad tvoje dokaze na sunce ili ne seri.x-(

 36. Какав владика, он је за себе рекао да је бискуп, али није ни то проблем, проблем је његова контроверзна личност, спрега мафије, криминала и режима којом је у Требињу ведрио и облачио управо тај бискуп гргур!

  Превирањем и промјеном политичке позиције, режим и његов промотер бискуп су неминовно дошли на удар јавности, тј. Вукановића који је хтјели не хтјели признати први глас Херцеговине!

  Што се тиче овог спора око бискуповог џипа да ли је његов или је покривен папирима то ће се касније утврдити, а ја се питам шта би фалило бискупу да обиђе своју епархију „на магарцу“ односно у Голфу двојци!?
  Поштеније би било, или да једноставно прошета до МУП-а сектор за саобраћај, упита који тип возила је најбројнији кад региструју аута требињци, и које возило буде најбројније у граду, е тим се возилом и ти вози бискупе, скромно, тако да не одудараш од своје пастве!

  Каква је фајда што он проповједа будите срећни иако сте сиромашни и мртво ‘ладно сједне у џипчину од сто хиљада марака!?

 37. Какве доказе тражиш?За шта?Ја говорим од другим стварима.

  Дакле,чак у у Недељом у 2 је водитељ питао за кредит за хотел,прича се како он тим управља,практично да је његово.Па се причада владика има ово или оно…Јасно сам рекао да немам ништа против да црква и на овај начин стиче добра.

  Моје виђење Григорија произилази из његовог односа према другим народима,либералнијем,енергичнијем вођењу цркве,приближавањем цркве народу и савременим друштвеним токовима.Радује ме обнављање храмова.Мислим да пошто не може то све понети у гроб нити оставити деци,није неки халапљивац.Ја о детаљима не знам ништа.

  Овде му се замера што игра тенис или фудбал.

 38. „Какав владика, он је за себе рекао да је бискуп, али није ни то проблем, проблем је његова контроверзна личност, спрега мафије, криминала и режима којом је у Требињу ведрио и облачио управо тај бискуп гргур!“

  Ето,теби Караџић или Хитлер нису контроверзне личности…а о мафији,криминалу и режиму који је ведрио и облачио и који си ти подржавао могу се написати 3 тома,а не новинарски чланак!

 39. Дакле,чак у у Недељом у 2 је водитељ питао за кредит за хотел,прича се како он тим управља,практично да је његово.Па се причада владика има ово или оно…Јасно сам рекао да немам ништа против да црква и на овај начин стиче добра.
  taj hotel ustvari jedna od dvije zgrade je bila vlasnistvo porodice Resulbegovic pa su im je oduzeli,doduse ne on, jel to podrazumjevas pod „drugacijem odnosu prema drugom i drugacijem“?i smatras li taj nacin sticanja dobra pravim?istovremeno trazi da se crkvi vrati svaki kokosinjac koji je nekad pripadao crkvi pa cak i ono sto joj nikad nije pripadalo, u hercegovini to zovemo kradja a ne znam kako to zovu u derventi.
  ne moze on to odnijeti u grob ali vec za djecu nisam bas siguran ali sam siguran da to moze ostaviti bratu a ne bi me iznenadilo ni da skine mantiju kad se „snadje“

 40. Mr Biggy, 24.04.2013. 18:20:50

  Хех…младомајмунче, кад би ти имао соли у глави и да си се озбиљније бавио историјом, а не снсд памфлет пропагандом, знао би да је у Хитлеровом Рајху степен корупције био у промилима, што је само пуки сан свакој држави и сваком друштву. Код Хитлера је за нестали куглагер летила нечија глава, а камоли да неко стави милион марака у гепек и изађе из земље!?
  Хитлеров официр, кад се суочи са својом грешком, прво све своје чак и личне ствари и лично наоружање раздужи њемачкој држави осим пиштоља да на крају са њим изврши самоубиство, јер га на то обавезује част и углед који је Хитлер створио у својој армији, а не као неке наша битанге који су продавали пуне касарне наоружања непријатељу за милионе марака!

  Поредити најкриминалнији систем милокрада додика са било којим периодом наше историје није достојно баш те наше историје, режим милокрада додика је најцрње зло које је погодило и дотукло овај бједни народ, а кад тад ће и тај смрад отићи на сметљиште историје, тек тада ће се знати праве размјере његове пљачке!

 41. „Demonstracije 1992. godine su bile vrlo specifične. Organizovane su tako što se skupila grupa studenata sa različitih fakulteta. Prvi sastanak je bio na Bogosloviji, i organizovao ga je današnji vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, Mladen Durić mu je svetovno ime. Deset dana posle tog sastanka on je otišao, kada sam pitao gde je rekli su da se zamonašio, otišao kod Atanasija.“

  Dragan Đilas

 42. rammstein, 24.04.2013. 18:59:06

  Eh kad o lopovluku i kriminalu i izdaji priča dupelizač čupavog kradomana,oličenja svih lopovluka i zla još u onom ratnom vremenu…
  Zemljo, otvori se…

 43. Neko nam je malo nervozan…
  Grmeč se piše velikim slovom idiote…
  Da pitaš ovog tvog „pesnika sa Durmitora“,kraja poznatog po stoci sitnog zuba…B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *