Не зна се ко је комшијама из Сарајева поручио: Добродошли у Српску

Протеклих дана је поново постављен билборд добродошлице у Републику Српску, који је срушен 05. децембра прошле године. Поред њега је на високом стубу постављена српска тробојка са грбом Србије. Та чињеница говори да билборд нису обновили они који би о томе требали да воде рачуна, иако је прошло више од годину дана након што су […]

недеља, јануар 13, 2013 / 14:29

Протеклих дана је поново постављен билборд добродошлице у Републику Српску, који је срушен 05. децембра прошле године.

Поред њега је на високом стубу постављена српска тробојка са грбом Србије. Та чињеница говори да билборд нису обновили они који би о томе требали да воде рачуна, иако је прошло више од годину дана након што су комшије из сусједног ентитета још једном практично исказали толеранцију и вољу за суживотом.

Случај је заинтересовао и медије из Србије, иначе не моного осјетљиве за фине и позитивне приче из Српске, те тако агенција Танјуг преноси текст из Дневног аваза:

На источном излазу из Сарајева, према Јахорини, изнад Бембаше, уз таблу с натписом "Добро дошли у Републику Српску", већ неколико дана на јарболу се вијори застава Републике Србије за коју нико не зна ко ју је поставио.

Док градоначелник Источног Сарајева Винко Радовановић тврди да постављање застава и табли није у њиховој надлежности, први човек Сарајева Алија Бехмен тврди да је реч о провокацији и залаже се за њено уклањање. Иначе, застава РС и Србије разликују се по томе што застава Српске нема грб.

"Пролазио сам тим путем и нисам обраћао пажњу о којој застави је ријеч. Постављање застава није у надлежности Града, тако да немам коментара, рекао је Радовановић за сарајевски "Дневни аваз".

Лист наводи да власти Републике Српске немају одговор одакле застава Србије на источном излазу из Сарајева. Наводе да су тим поводом контактирали МУП РС, локалну администрацију, комуналне службе, али да одговор нису добили.

Радовановић је, наводи лист, казао да није ни приметио да је реч о застави Србије, а не РС.

Градоначелник Сарајева Бехмен, међутим, овај чин оцењује као првокацију и позива да се што пре утврди ко је надлежан како би грешка била исправљена.

"Не бих се пуно дао испровоцирати. Ко год излази из Сарајева, зна да то није Србија и могу појединци то желети колико хоће", рекао је Бехмен.

Он је додао да не треба наседати на провокације и жеље који су "појединци испољили" постављањем заставе Србије.

"Апсолутно сам за уклањање те заставе, али опет понављам – свима је јасно да то није Србија", рекао је Бехмен.2 КОМЕНТАРА

  1. Застава је српска ,а ми Срби не примјећујемо разлику………….а све иза је и земља српска , па не видим у чему је проблем………

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *