НДС о новој власти: Поздрављање и напомена

Народна демократска странка поздравља постигнути договор о формирању Савјета министара БиХ и наговјештај рјешења највеће постдејтонске парламентарне кризе у Босни и Херцеговини. Истовремено напомињемо да извршна власт у БиХ није била формирана скоро 15 мјесеци и то захваљујући лидерима шест странака и њиховом неодговорном понашању. Народна демократска странка наглашава да су у периоду од избора […]

четвртак, децембар 29, 2011 / 17:21

Народна демократска странка поздравља постигнути договор о формирању Савјета министара БиХ и наговјештај рјешења највеће постдејтонске парламентарне кризе у Босни и Херцеговини.

Истовремено напомињемо да извршна власт у БиХ није била формирана скоро 15 мјесеци и то захваљујући лидерима шест странака и њиховом неодговорном понашању.

Народна демократска странка наглашава да су у периоду од избора до данас, средства из Буџета трошена као да је власт постојала, те апелује на надлежне институције да се испита одговорност за потрошена средства, као и пропусте у трошењу јавног новца.

Сматрамо да су оправдана питања обичних грађана да ли је договор могао да буде постигнут раније и колико је грађане коштао нерад Парламентарне скупштине БиХ.

Сасвим је јасно да је протекла криза власти у БиХ била вјештачка, те да је максимално искориштена у сврху прикупљања јефтиних политичких поена, кроз константно стварање и подизање тензија између Федерације БиХ и Републике Српске.

На крају се стиче утисак да су у првом плану били лични интереси појединаца за функцијама, а никако интереси народа које су наводно заступали.

Народна демократска странка очекује од представника странака из Републике Српске које су ставиле потпис на договор, да јавности и грађанима Републике Српске образложе расподјелу министарских функција у Савјету министара БиХ, као и одустајање од принципијелних ставова које су наводно заступали у току преговора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *