Натура вита извози у Црну Гору

Предузеће “Натура вита” ДОО из Теслића, које се бави откупом и прерадом млијека, те производњом месних прерађевина, од наредног мјесеца пласираће своје производе и у Црној Гори – најавио је технички директор предузећа Радислав Ђурић. Ђурић је рекао да овај колектив запошљава 185 радника који дневно произведу 150 000 литара млијека и око шест тона […]

понедељак, новембар 7, 2011 / 08:25

Предузеће “Натура вита” ДОО из Теслића, које се бави откупом и прерадом млијека, те производњом месних прерађевина, од наредног мјесеца пласираће своје производе и у Црној Гори – најавио је технички директор предузећа Радислав Ђурић.

Ђурић је рекао да овај колектив запошљава 185 радника који дневно произведу 150 000 литара млијека и око шест тона меса и месних прерађевина.

“Ријеч је о здравим производима јер сву сировину откупљујемо на просторима БиХ, а 35 одсто млијечних производа на тржишту БиХ снабдијева ово предузеће. Присутни смо и на тржишту Хрватске и Македоније а од наредног мјесеца и Црне Горе”, рекао је Ђурић.

Он је истакао да “Натура вита” још има капацитета за повећање дневне производње за око 50 000 литара, што је циљ у наредном периоду, с обзиром на ширење тржишта и реалност.

Бањолучка агенција “Инфо 5″ организовала је посјету новинара из свих медијских кућа у РС овом предузећу, које обиљежава деценију постојања и пет година у новим просторијама.

Власник и директор “Натура вите” Владо Ђурић рекао је да се за оснивање предузећа одлучио како би запослио бар један дио становништва, а посебно младих у блатничком крају гдје и сам живи и ради и одакле се већина становништва током рата иселила, а знатан број је напустио овај крај у посљедњих десет година.

Директорка бањолучке агенције “Инфо 5 ” Бранкица Тејић – Јеринић истакла је да је данашње дружење услиједило на позив менаџмента овог предузећа како би се захвалили представницима медијских кућа, новинарима, уредницима и директорима на досадашњој доброј сарадњи и њеном наставку.

Осим 35 представника медија, дружењу је присуствовао и одређен број дјеце, јер је та популација и највећи потрошач млијечних и месних производа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *