НАТО колатерално убио 12 либијских побуњеника

У ваздушном удару авиона НАТО-а у опкољеном либијском граду Мисурати грешком је убијено 12 побуњеника, изјавио је данас један љекар из овог града. Ваздушни удар извршен је јуче, током интензивних борби у околини луке, која за овај град на обали Средоземног мора представља једину везу са свијетом. Снаге пуквника Моамера Гадафија седмица ма држе град […]

четвртак, април 28, 2011 / 18:14

У ваздушном удару авиона НАТО-а у опкољеном либијском граду Мисурати грешком је убијено 12 побуњеника, изјавио је данас један љекар из овог града.

Ваздушни удар извршен је јуче, током интензивних борби у околини луке, која за овај град на обали Средоземног мора представља једину везу са свијетом. Снаге пуквника Моамера Гадафија седмица ма држе град под опсадом, али не успијевају да га заузму.

Бродови довозе хуманитарну помоћ у луку и одвозе стотине рањених цивила и страних радника који су остали блокиран са избијањем сукоба прије два мјесеца.

Доктор Хасан Малитан рекао је да вјерује да су побуњеници нападнути грешком и да је сигуран да је акцију извршио авион Сјеверноатлантске алијансе, преноси АП.

Малитан је додао да је изненађен што су побуњеници стигли тако далеко источно од града, те да су га они увјеравали да су у контакту са снагама НАТО-а и да Алијанса зна гдје су положаји побуњеника.

НАТО није коментарисао ове наводе.

Гадафијеве снаге гађале су током дана различите дијелове Мисурате гранатама и ракетама.

Мисурата је једини град на западу Либије под контролом побуњеника.

Хуманитарне агенције указују на алармантно лоше услове за живот у граду, а НАТО је јавно призао да треба учинити више на заштити становника овог града. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *