Настављено узајамно гранатирање Сирије и Турске

Минобацачка граната испаљена из Сирије пала је данас на територију Турске која је одмах узвратила ватру, али жртава није било, објавила је турска НТВ, наводећи ријечи локалних званичника. Граната је пала на обалу ријеке Оронтес која протиче кроз обе земље, у југоисточној покрајини Хатај. НТВ канал објавио је и да је Турска одмах одговорила, што […]

четвртак, октобар 18, 2012 / 09:16

Минобацачка граната испаљена из Сирије пала је данас на територију Турске која је одмах узвратила ватру, али жртава није било, објавила је турска НТВ, наводећи ријечи локалних званичника.

Граната је пала на обалу ријеке Оронтес која протиче кроз обе земље, у југоисточној покрајини Хатај. НТВ канал објавио је и да је Турска одмах одговорила, што је потврдила канцеларија локалног гувернера.

У нападима нема убијених, нити повријеђених. Турска војска узвратила је ватру из базе у пограничном граду Хачипаса.

Анкара је заузела изузетно оштар став према Сирији, од када је, 3. октобра, ракета испаљена са сиријске стране границе убила петоро Турака.

Шеф француске дипломатије Лоран Фабијус изјавио је раније данас да је насиље сиријског режима ушло у нову фазу, пошто сиријска авијација за бомбардовање насеља користи бурад напуњену експлозивом ТНТ.

Фабијус је на састанку у Паризу потврдио оно што су рекли делегати из сиријских области које су под контролом побуњеника.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *