Народно позориште у Београду потписује споразум с Бољшој театром

БЕОГРАД – Народно позориште из Београда потписаће 25. јануара уговор о сарадњи с Бољшој театром у Москви, најавио је у управник београдског театра Божидар Ђуровић. На свечаности која је поводом новогодишњих празника уприличена у новоотвореном Музеју Народног позоришта Дјуровић је рекао да је 2010. била изузетно успијешна за тај театар и нагласио да је посебна […]

понедељак, децембар 27, 2010 / 18:35

БЕОГРАД – Народно позориште из Београда потписаће 25. јануара уговор о сарадњи с Бољшој театром у Москви, најавио је у управник београдског театра Божидар Ђуровић.

На свечаности која је поводом новогодишњих празника уприличена у новоотвореном Музеју Народног позоришта Дјуровић је рекао да је 2010. била изузетно успијешна за тај театар и нагласио да је посебна пажња била посвећена регионалној и међународној сарадњи.

Ђуровић је подсјетио да је, поред већ развијене сарадње с Драматеном из Стокхолма и Националног позоришта Грчке из Солуна, недавно потписан уговор с Краљевским позориштем из Копенхагена, као и споразум с опером и балетом из Каира.

"Ти споразумми нису мртво слово на папиру, већ смо гостовали с балетом ‘Ко то тамо пева’ у Александрији и Каиру, у оквиру Дана српске културе", рекао је Дјуровић.

Ансамбли Народног позоришта гостовали су и у Ријеци и Пули, Бањој Луци, Охриду, Требињу, Солуну, Тузли, Љубљани, Марибору, Скопљу. Према његовим ријечима, и ове године Народно позориште гостовало је и у бројним српским градовима, у оквиру акције "Србија у Србији".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *