Напредњаци: Српска је подијељена, под хитно расписати референдум

Република Српска формално подјељена на источни и западни дио, под хитно сазвати сједницу Народне скупштине и расписати референдум – стоји у саопштењу Српске напредне странке. Српска напредна странка у Републици Српској придружује се захтјевима опозиционих странака и шокираних грађана Републике Српске да се под хитно сазове ванредна сједница Народне скупштине РС на којој би једина […]

четвртак, децембар 8, 2011 / 11:42

Република Српска формално подјељена на источни и западни дио, под хитно сазвати сједницу Народне скупштине и расписати референдум – стоји у саопштењу Српске напредне странке.

Српска напредна странка у Републици Српској придружује се захтјевима опозиционих странака и шокираних грађана Републике Српске да се под хитно сазове ванредна сједница Народне скупштине РС на којој би једина тачка дневног реда била анализа одлуке Владе РС о укидању ентитетске границе у Дистрикту Брчко, односно на којој би се расписао референдум с једним питањем: „Да ли грађани Републике Српске подржавају Одлуку Владе РС да избрише границу РС у Брчком?“.

– Српски напредњаци шокирани су чињеницом да је у питању најгрубље нарушавање уставног поретка Републике Српске, и то од стране највише извршне власти у Српској, чији је основни задатак управо да брани тај исти уставни поредак. Овакав атак на уставну позицију Српске и укупну дејтонску структуру БиХ није начинио нити један високи представник. Фактички, данашња коалиција на власти у Српској учинила је на тихи начин оно што је гласно најављивала под вођством Биљане Плавшић прије тринаест година кад је први пут преузела власт у РС, а то је подјела Републике Српске на источни и западни дио.

Српска напредна странка подсјећа јавност да је и у самој арбитражној одлуци за Брчко наведено да је Брчко Дистрикт у заједничкој својини два ентитета, те је, сходно томе, потпуно нејасан мотив Владе РС да сама директно избрише и одрекне се сваке врсте суверенитета над Брчко Дистриктом. Српски напредњаци разумију чињеницу да већина чланова најужег политичког естаблишмента у Српској не разумије шта Брчко значи за Српску и њене грађане будући да су данашњи високи функционери РС за вријеме пробијања коридора боравили у Београду, али смо и даље запрепашћени тиме да нико у актуелној власти не разумије стратешки значај овог посавског града по дугорочну судбину Републике Српске.

– Српски напредњаци из анализе катастрофалне економске ситуације, лажне националне реторике која практично урушава политички систем, уводи диктатуру и руинира све остварене националне тековине у протеклом отаџбинском рату закључују да је Српска у никад већој опасности, да је данас све на столу, укључујући и њен формални опстанак, а да актуелна власт или не зна или не жели да овако погубан слијед ствари спријечи. Због тога је неопходно под хитно расписати референдум на којем би грађани изразили свој став о томе да ли подржавају одлуке Владе РС које задиру у слово Дејтонског споразума, а на основу истих оних аргумената које су представници власти у протеклом периоду тако често користили како би добили изборе и уклањали пажњу јавности са очајне економско-социјалне ситуације у којој се као заједница налазимо – пише у саопштењу СНС.0 КОМЕНТАРА

 1. Референдум, али за потпуно отцијепљење источног дијела, који ћете нам *урац. Ето вам дудук, а ви пустите нас да живимо свој живот. Поготово сада када смо и физички одвојени. Не видим разлога да остајемо заједно, мирно раздруживање је најбоље рјешење. Ионако нас само музете.

 2. Једини који дијеле овде РС сте ви, прво сте то чинили преко СДС па сада кад сте пресвукли дресове“ сад то радите из неке друге минорне странке.

 3. Книне, ево само да ти јавим, жена ти се таре к’о луда. А ви вирите крмеши додику из гузице, поред вас таквих владаће све док не крепа.

 4. Само ти, Лека, КОМЕНТИРАЈ. Ја ћу и даље коментарисати. Ја сам Србин за разлику од вас који КОМЕНТИРАТЕ. Јебо вас Дудук и Шупкало.

 5. Србослав, 09.12.2011. 07:20:39
  Ovisi ili zavisi dali s***s ili ke***s,smrdi kako god okrenes.Nije problem prijatelju,samo znaj da to i jeste cilj i ne svrstavaj se med(z)u Beograd(z)ane koji su mislili da ce sve biti OK.ako se proda Knin….pa Kosovo…pa sad bi trebala Banja Luka….sta je sljedece;)

 6. Па зар ови уопште постоје. Шупкало позива на одбрану као да има најмање 20 посланика. Зар је могуће да се овом шизофреничару даје оволики простор.

 7. Ја не бих „коментирао“,само бих нешто кратко коментарисао.
  Зашто се ови из комби „странке“СНС представљају за велике Србе а не знају писати СРПСКИ?Боље би било да се зову ХНС.
  Одговор на питање зашто се оглашавају тако минорни и безначајни можда можемо наћи у народној изреци – „Видела жаба да се коњи поткивају па и она дигла ногу“
  Изгледа да је правило-Што смо мањи,хајде да се више курчимо.

  Надам се да ће доћи време да у РС буде највише 4-5 странака,па да не смрде више такви маргиналци као тај Шупкало и низ других комплексаша.
  Неколико пута сам на ТВ гледао и слушао тог Шупкала,а пошто нисам баш сасвим компетентан да постављам психијатријске дијагнозе могу написати да је оставио на мене дојам некога ко је изгубљен у времену и простору.Код нас кажу за такве да су „муњени“или ударени мокром чарапом.
  Не побијам дијагнозу коју је написао moskvarusija јер можда човек зна зашто је написао ону тешку Dg.

 8. „MONTEKRISTO“

  Вјерујем да би се и ти добро уклопио у ту ХНС с обзиром да користиш термин „дојам“, а не утисак.

  Што се тиче Шукала ту се слажем са тобом.На жалост, он је захваљујући низу несретних околности дошао на чело СНСа те је за кратко вријеме успио од једне перспективне странке у настајању направити странку која је предмет спрдње.

 9. „leka“

  Замолио бих те да на тему СНСа дајеш мало писменије коментаре.

  Наша је грешка што смо допустили да нас у јавности представљају Шукало и слични па се и не чудим што нас све у СНС људи сматрају идиотима и болесницима.

 10. Овакве странке постоје само да би лошу ситуацију учиниле још гором. Референдум… па ни у Србији, гдје имате као неке кадрове и легитимитет не знате шта да радите, КиМ и ЕУ су вам два сина, а овдје ћете имати још 2 сина, Источну и Западну Српску, а? На томе сте нашли да убирете поене…

 11. СНС, грохотом се смијем, већу улогу у друштву има један власенички кућни савјет него ово удружење ментола који плијене пажњу кадровирањем, смјенама, прелетима…..јеб*о их гробар из београдске (читај амбасадорске) централе. Сваки наслов о назадњацима, фронтал сврстава ближе Скандалу, Куриру и осталом жутилу.

 12. „prijedor“

  Заборавио си да попијеш таблете данас.

  „Заметица Јован“

  Препоручио бих ти да наставиш читање поменутих штива…додуше брине ме што ти, као и већина нашег полуписменог народа, нисте на интелектуалном нивоу да можете схватити нешто озбиљније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *