Напад у Бјелорусији, погинуло 12 људи

У експлозији на станици метроа у центру Минска синоћ је погинуло 12 људи, а око стотину је повријеђено, изјавио је предјседник Бјелорусије Александар Лукашенко, а преноси агенција Интерфакс. „Дванаест особа је погинуло у експлозији”, рекао је Лукашенко који је сазвао ванредни састанак надлежних органа за вечерас. Полиција сматра да је то вјероватно био терористички напад […]

уторак, април 12, 2011 / 11:05

У експлозији на станици метроа у центру Минска синоћ је погинуло 12 људи, а око стотину је повријеђено, изјавио је предјседник Бјелорусије Александар Лукашенко, а преноси агенција Интерфакс.

„Дванаест особа је погинуло у експлозији”, рекао је Лукашенко који је сазвао ванредни састанак надлежних органа за вечерас.

Полиција сматра да је то вјероватно био терористички напад јер на то указује природа повреда жртава, навео је један извор из полиције.

Из станице метроа су после експлозије истрчавали путници крвавих лица и подеране одјеће, а на улицу је излазио густ дим.

„Има много повријеђених, не можемо да прецизирамо њихов број”, навели су извори хитне помоћи.

Неки очевици кажу да је од експлозије отпао дио плафона станице метроа.

Медији су пренијели да је предсједник Лукашенко у пратњи званичника задужених за безбједност отишао на мјесто несреће и да је „преузео управљање насталом ситуацијом”.

Експлозија се догодила док у Бјелорусији расте политичка напетост јер су од краја прошле године и поновног избора Александра Лукашенка на мјесто предсједника, ухапшени многи опозиционари. 

Зна се ко је?

Бјелоруска безбједносна агенција КГБ саопштила је да је идентификован осумњичени за јучерашњи терористички напад на станицу метроа у центру Минска и да је потрага за њим у току, али није дала више детаља о томе.

Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко синоћ је изјавио да би иза терористичког напада у центру Минска могле да стоје „стране силе”, али није искључио ни могућност да кривце треба тражити у земљи.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *