Највећи културни домет представништва у Србији: Пјесма и прича о завичају

Било би занимљиво видјети колико новца се троши на овакве манифестације Представништва Српске у Србији, које пролазе сасвим непримјећено и у Србији и у Српској? Трагично и претужно, но прочитајте.

среда, децембар 13, 2017 / 13:42

Јасни Миленовић за најљепшу пјесму и Милану Воркапићу за најљепшу причу о завичају данас је, у свечаном салону Удружења књижевника Србије, књижевне награде „Извор“ за 2017 годину уручио директор Представништва Републике Српкске у Србији Млађен Цицовић.

По свечаном уручењу награда „Извор“, Цицовић је прво изразио захвалност Фондацији Радост и Удружењу књижевника Србије за лијепу сарадњи, не само око овог конкурса, него и око свих других заједничких пројеката, па – честитајући награђенима – рекао да ће Представништво и Фондација Радост припремити и објавити књигу у којој ће бити заступљене све до сада на овом конкурсу награђене пјесме и приче, а и оне пјесме и приче о завичају које су у пет досадашњих конкурса биле у најужем избору за награду.

– Биће то, не само радост за нас који организујемо овај конкурс за писце из Републике Српске, Србије, Црне Горе и расејања и ауторе чије су пјесме награђене или само биле у најужем избору за награду, него ће та књига бити и право свједочанство о нашој љубави према завичају у овом времену – рекао је Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији.

Прије него што су примили награде, Јасна Миленовић и Милан Воркапић су пред публиком у салону Удружења књижевника Србије прочитали своја награђена дјела, а образложења о наградама у име жирија дали су Драгана Мрђа за пјесму и Бошко Ломовић за причу.

Награђена пјесма Јасне Миленовић „Књига завичајна“ и награђена прича Милана Воркапића „Кад сам бијо рањен“ биће објављени у божићном броју „Жрнова“, часописа за културу, науку и умјетност, који Фондација Радост већ четири године објављује уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.

(Фотографије и њихов квалитет су ту захваљујући љубазности службе за штампу Представништва)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *