Најмање 19 мртвих у нападу бомбаша самоубице у Авганистану

Најмање 19 особа, међу којима и један посланик, погинуло је у Авганистану када се бомбаш самоубица разнио за вријеме једне сахране на сјевероистоку Авганистана, саопштио је гувернер провинције Такар. „Бомбаш самоубица разнио се током једне сахране и усмртио 19 људи, међу којима је посланик Абдулмуталиб Баиг”, рекао је гувернер Такара Абдул Џабар Таква, и додао […]

понедељак, децембар 26, 2011 / 08:25

Најмање 19 особа, међу којима и један посланик, погинуло је у Авганистану када се бомбаш самоубица разнио за вријеме једне сахране на сјевероистоку Авганистана, саопштио је гувернер провинције Такар.

„Бомбаш самоубица разнио се током једне сахране и усмртио 19 људи, међу којима је посланик Абдулмуталиб Баиг”, рекао је гувернер Такара Абдул Џабар Таква, и додао да је у нападу повријеђено 40 људи, међу којима већину чине цивили.

Таква је казао да је и он требало да присуствује сахрани и да вјерује да је циљ нападача био да убије или њега или посланика Баига, бившег команданта муџахедина и некадашњег шефа полиције у привинцији Кундуз.

За сада нико није преузео одговорност за напад.

„Овај терористички чин чија су мета били невини људи на једној религиозној церемонији још једном показује ружну и злу природу непријатеља који не подноси да муслимански народ у Авганистану одржи исламске обреде”, рекао је авганистански предсједник Хамид Карзаи.

Амбасада САД у Кабулу је саопштила да данашњи напад показује да талибани и остали побуњеници воде „убилачку кампању” против невиних авганистанских цивила.

Провинција Такар је међу авганистанским регионима са којих ће се НАТО до краја 2014. године повући, и предати контролу авганистанским безбједносним снагама. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *