Награда за Марка Сомборца (Знате га са треће стране Блица)

Карикатуриста Блица Марко Сомборац добитник је награде „Душан Богавац“ за етику и храброст за 2012. годину. Жири је одлучио да награду додијели Марку Сомборцу јер он већ годинама својим надахнутим и вјештим цртачким пером одсликава модерно српско друштво, заглибљено у блато корупције, диригованих медија и тајкунских интереса, са неразвијеним демократским институцијама. Његови сатирични стрипови у […]

среда, октобар 17, 2012 / 15:42

Карикатуриста Блица Марко Сомборац добитник је награде „Душан Богавац“ за етику и храброст за 2012. годину.

Жири је одлучио да награду додијели Марку Сомборцу јер он већ годинама својим надахнутим и вјештим цртачким пером одсликава модерно српско друштво, заглибљено у блато корупције, диригованих медија и тајкунских интереса, са неразвијеним демократским институцијама.

Његови сатирични стрипови у дневном листу Блиц на маестралан начин говоре о "нашим данима", одупирући се манипулацијама, демагогији и кретенизацији јавности.

Ове године, у ужем избору за награду "Душан Богавац" били су и новинар Чаба Пресбургер, доскорашњи главни уредник листа "Мађар со ", новинарски тим ТВ емисије Инсајдер и Центар за истраживачко новинарство НУНС.

Жири је радио у саставу Динко Грухоњић, Љубомир Живков, Вукашин Обрадовић, Филип Младеновић и Бранка Богавац.

Церемонија додјеле новинарске награде "Душан Богавац" за етику и храброст одржаће се у сриједу, 24. октобра 2012. у 12 сати у просторијама НУНС-а, на 2. спрату Дома новинара Србије, Ресавска 28.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *