На снази потпуна забрана медијског праћења изборних активности

У БиХ је на снази потпуна забрана медијског праћења било каквих изборних активности, која траје до вечерас у 19.00 часова када ће бити затворена бирачка мјеста, саопштено је из Регулаторне агенције за комуникације. Забрана је ступила на снагу јуче у 7.00 часова. Из ове агенције подсјећају све пружаоце аудиовизуелних медијских услуга и медијских услуга радија […]

недеља, октобар 7, 2012 / 16:21

У БиХ је на снази потпуна забрана медијског праћења било каквих изборних активности, која траје до вечерас у 19.00 часова када ће бити затворена бирачка мјеста, саопштено је из Регулаторне агенције за комуникације.

Забрана је ступила на снагу јуче у 7.00 часова.

Из ове агенције подсјећају све пружаоце аудиовизуелних медијских услуга и медијских услуга радија на обавезу поштивања изборне ћутње непосредно пред изборе.

У саопштењу се истиче да се у поглављу 16. Медији изборни процес, Изборног закона, наводи да у току 24 часа прије отварања бирачких мјеста на територији БиХ неће бити никаквог медијског извјештавања о било каквој активности која се односи на политичку и изборну кампању, те да период изборне ћутње траје до затварања бирачких мјеста.

РАК подсјећа и на члан 16.10 Изборног закона БиХ у којем се наводи да се у периоду од 48 часова прије отварања бирачких мјеста па до њиховог затварања неће објављивати резултати истраживања јавног мњења у вези са гласањем и изборима.

До затварања биралишта на снази је и забрана објављивања резултата испитивања јавног мњења у вези са гласањем и изборима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *