На њих смо скоро заборавили: Израел бомбардује Газу

ГАЗА – Израелска војна авијација извршила је синоћ серију напада на упоришта радикалног исламистичког покрета Хамас у Појасу Газе, гдје је, према подацима палестинских спасилачких служби, повријеђено 17 људи. На мети напада био је центар Хамасове полиције на сјеверу територије, гдје се обучавају парамилитарне јединице те организације, као и једна грађевинска фабрика на периферији Газе, […]

уторак, март 22, 2011 / 09:35

ГАЗА – Израелска војна авијација извршила је синоћ серију напада на упоришта радикалног исламистичког покрета Хамас у Појасу Газе, гдје је, према подацима палестинских спасилачких служби, повријеђено 17 људи.

На мети напада био је центар Хамасове полиције на сјеверу територије, гдје се обучавају парамилитарне јединице те организације, као и једна грађевинска фабрика на периферији Газе, навели су очевици.

У бомбардовању је рањено 17 лица, међу којима двије жене и седморо дјеце, који су углавном лакше повријеђени, изјавио је за АФП портпарол Хитне службе у Појасу Газе Адам Абу Селмија.

Израелска авијација затим је бомбардовала најмање три упоришта у близини града Кан Јунес на југу Појаса Газе, а у тим нападима није било жртава.

На мети напада била је група палестинских активиста који су побјегли и сакрили се у један хангар у Кан Јунесу и центар за обуку парамилитарних јединица.

Становништво на овој територији обавијештено је да избјегава локације које припадају Хамасу који контролиште Појас Газе.

Израелска војска није коментарисала информације о бомбардовању.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *