На Берлиналу филмови Хенкса, Јимоа и Далдрија

Филмски фестивал у Берлину представио је данас неколико филмова који ће бити приказани на фестивалу у фебруару, укључујући и нове филмове Тома Хенкса, кинеског редитеља Жанг Јимоа и филипинске звијезде Брилијантеа Мендозе, пренио је данас АФП. Током Берлинала, који ће трајати од 9. до 19. фебруара, ван конкуренције ће бити приказан дуго очекивани филм Стивена […]

понедељак, децембар 19, 2011 / 21:39

Филмски фестивал у Берлину представио је данас неколико филмова који ће бити приказани на фестивалу у фебруару, укључујући и нове филмове Тома Хенкса, кинеског редитеља Жанг Јимоа и филипинске звијезде Брилијантеа Мендозе, пренио је данас АФП.

Током Берлинала, који ће трајати од 9. до 19. фебруара, ван конкуренције ће бити приказан дуго очекивани филм Стивена Далдрија „Extremely Loud and Incredibly Close” о младићу који у рушевинама Њујорка после 9. септембра 2001. године трага за бравом која одговара кључу који му је оставио отац.

Жанг, познат по филму „Херој”, у Берлину ће представити свој нови филм „Тhe Flowers of War” са оскаровцем Кристијаном Бејлом који глуми опортунисту умијешаног у јапанску окупацију Нанкинга током Другог свјетског рата.

Филм, који је већ номинован за Златни глобус у САД, такође ће бити приказан ван конкуренције.

Мендоза, миљеник фестивала, ангажовао је француску звијезду Изабел Ипер да му глуми хуманитарну радницу коју киднапују исламски екстремисти у филму „Captive”.

Организатори Берлиналеа саопштили су и да ће у званичној конкуренцији бити приказана и индонежанско-њемачко-кинеска продукција „Postcards from the Zoo” редитеља који се представља као Едвин.

Британски редитељ Мајк Ли предсједаваће жиријем који ће 18. фебруара додијелити награде фестивала – Златног и Сребрног лава. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *