Муслимани поново блокирају Вијеће народа РС

Делегати Вијећа народа Републике Српске нису данас постигли сагласност на одлуке о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса „Клуба бошњачког народа“ на Закон о катастру РС и на Закон о попису становништва, домаћинстава и станова у 2011. години у РС. Из кабинета предсједавајућег Вијећа народа РС саопштено је да ће наведене одлуке бити упућене […]

четвртак, март 24, 2011 / 22:26

Делегати Вијећа народа Републике Српске нису данас постигли сагласност на одлуке о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса „Клуба бошњачког народа“ на Закон о катастру РС и на Закон о попису становништва, домаћинстава и станова у 2011. години у РС.

Из кабинета предсједавајућег Вијећа народа РС саопштено је да ће наведене одлуке бити упућене на Заједничку комисију Вијећа народа РС и Народне скупштине РС.

Делегати Вијећа народа РС одржали су данас другу редовну сједницу за коју је дневним редом било предложено разматрање Одлуке о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса Клуба бошњачког народа на Закон о катастру РС и Закон о измјенама Закона о попису становништва, домаћинстава и станова у 2011. години у РС са образложењима Клуба делегата бошњачког народа за обје тачке дневног реда.

Народна скупштина РС усвојила је 22. фебруара по хитном поступку Закон о катастру РС, којим се уређују управни и стручни послови који се односе на премјер РС. Законом се уређују катастар непокретности, катастар водовода, основни геодетски радови, адресни регистар и топографско-картографска дјелатност.

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су 1. јуна 2010. године Закон о попису становништва, домаћинстава и станова у 2011. години у РС. Закон је усаглашен са међународним стандардима. Законом се гарантује да се лица не морају изјашњавати о језичкој, националаној и вјерској опредијељености, о чему ће бити упутство на пописном листу, будући да етнокултурна обиљежја нису обавезна, али се прикупљају у 29 од 46 европских земаља.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *