Мурињо: Сањам Енглеску

Тренер Реал Мадрида Жозе Мурињо рекао је да ће његов следећи посао бити у једном од енглеских премијерлигашких клубова. Бивши тренер Челсија никада није крио да воли енглески фудбал. У лондонском клубу провео је три године и освојио шест трофеја, након чега је због неслагања са власником Романом Абрамовичем 2007. године напустио Стамфорд Бриџ. „Недостаје […]

четвртак, март 24, 2011 / 08:50

Тренер Реал Мадрида Жозе Мурињо рекао је да ће његов следећи посао бити у једном од енглеских премијерлигашких клубова.

Бивши тренер Челсија никада није крио да воли енглески фудбал. У лондонском клубу провео је три године и освојио шест трофеја, након чега је због неслагања са власником Романом Абрамовичем 2007. године напустио Стамфорд Бриџ.

„Недостаје ми Енглеска и мој следећи посао ће бити у једном од енглеских клубова. Тамо имам недовршених послова. Мислим да ме и Енглеска жели, зар не? Тамо сам највише уживао у свом послу”, рекао је Мурињо британским медијима.

„Проведено вријеме у Челсију је било сјајно, уживао сам као послован, али и као породичан човјек. Тамо смо стекли много пријатеља са којима смо и даље у контакту. Желим да поновим неке резултате у Енглеској, разговараћу са мојим агентом и направити план каријере”, додао је он.

Мурињов уговор са Реал Мадридом истиче за три године.

„Веже ме уговор за Реал. То је највећи клуб на свијету, али рад у њему је најтежи на свијету. Трећи пут су ми послали понуду и нисам могао да одбијем. Такође, морао сам да пробам да радим и у Италији. Сви су рекли да је Италија дом тактике и тамо сам желио да пробам”, рекао је португалски тренер.

„Али то није Енглеска. Енглеска је посебна. Људи у Италији, Шпанији и Португалу ме питају због чега толико волим Енглеску, а ја то не могу да објасним – једноставно је волим. Желим да будем задовољан послом, желим да будем срећан у фудбалском клубу”, додао је Мурињо.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *