MУП РС: У данашњој акцији извршен претрес 39 локација

Министарство унутрашњих послова Републике Српске под надзором Специјалног тужилаштва РС, а по наредби Окружног суда у Бањалуци, Одјељења за организовани и најтеже облике привредног криминала, спроводи активности на реализацији оперативне акције кодног назива „КУБИКУС“. Акција се проводи због почињеног кривичног дјела: Организовани криминал из члана 383а КЗ РС, а у вези кривичним дјелом Организовање недозвољених […]

среда, децембар 7, 2011 / 17:02

Министарство унутрашњих послова Републике Српске под надзором Специјалног тужилаштва РС, а по наредби Окружног суда у Бањалуци, Одјељења за организовани и најтеже облике привредног криминала, спроводи активности на реализацији оперативне акције кодног назива „КУБИКУС“.

Акција се проводи због почињеног кривичног дјела: Организовани криминал из члана 383а КЗ РС, а у вези кривичним дјелом Организовање недозвољених игара на срећу из члана 241 КЗ РС, односно због постојања основа сумње да је организована криминална група путем интернета, без лиценце и одобрења Републичке управе за игре на срећу Републике Српске, приређивала игре на срећу, те на тај начин остваривала противправну имовинску корист у вишемилионским износима, а за милионски износ оштећен је буџет Републике Српске.

Претреси се врше на 39 локација на подручју Републике Српске и то у општинама Бањалука, Лакташи, Градишка, Прњавор, Србац, Пале, Источно Ново Сарајево, Фоча, Челинац, Бијељина, Сребреница, Братунац, Зворник, Власеница, Билећа и Гацко.

У претресима је пронађено и привремено одузето на стотине предмета извршења кривичног дјела (компјутера, сервера, ваучера, итд.). Такође, привремено су одузети предмети, драгоцјености и новац, у вриједности већој од милион конвертибилних марака, као и други предмети који се доводе у везу са извршењем кривичног дјела и финансијским трансакцијама.

У досадашњим активностима, слободе је лишено 14 лица, а која ће након криминалистичке обраде бити предата у надлежност Специјалном тужилаштву Републике Српске на даљње поступање.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске настављају даљњи рад по овоме предмету, ради идентификовања остатка чланова криминалне групе, те утврђивања њихове улоге у наведеним активностима.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *