МУП РС: Акција за возаче трактора

Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује ове седмице Републичку акцију „Пољопривредне машине“ чији је циљ смањење броја саобраћајних незгода у којима учествују пољопривредне машине, трактори, запрежна возила и др. С обзиром на почетак сезоне пољопривредних радова, повећано је присуство пољопривредних машина у јавном саобраћају у Републици Српској, а намјера акције је да се возачих ових […]

понедељак, април 18, 2011 / 19:40

Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује ове седмице Републичку акцију „Пољопривредне машине“ чији је циљ смањење броја саобраћајних незгода у којима учествују пољопривредне машине, трактори, запрежна возила и др.

С обзиром на почетак сезоне пољопривредних радова, повећано је присуство пољопривредних машина у јавном саобраћају у Републици Српској, а намјера акције је да се возачих ових возила упозоре на важност поштовања саобраћајних прописа у смислу техничке исправности возила, као и кретања на јавном путу.

Полиција ће приликом контрола возачима пољоприведних машина дјелити летак који је израђен у сарадњи са Ауто-мото савезом РС „Возачи трактора учествујте безбједно у саобраћају“, а који садржи основна правила којих треба да се придржавају у саобраћају.

У прошлој години, у саобраћајним незгодама смртно је страдало седам возача трактора, четворица су тешко поврјеђена, а један је задобио лакше тјелесне повреде.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *