МУП понавља: Студенти нису поднијели захтјев у складу са законом

МУП РС позива организаторе студентских протеста да поднесу захтјев у складу са Законом, саопштено је данас из овог министарства. С циљем објективног и истинитог информисања јавности, Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавјештава јавност да је Центар јавне безбједности Бањалука донио Рјешење о забрани одржавања јавног скупа који је за 12. јуни у Бањалуци пријавила Скупштина […]

уторак, јун 11, 2013 / 18:52

МУП РС позива организаторе студентских протеста да поднесу захтјев у складу са Законом, саопштено је данас из овог министарства.

С циљем објективног и истинитог информисања јавности, Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавјештава јавност да је Центар јавне безбједности Бањалука донио Рјешење о забрани одржавања јавног скупа који је за 12. јуни у Бањалуци пријавила Скупштина студената Студентског центра „Никола Тесла“.

Рјешење о забрани одржавања јавног скупа је доносено, јер подносилац захјтева, односно организатор скупа није испунио услове прописане Законом о јавном окупљању:

-Члан 10. став 3. којим је прописано да је организатор дужан да приложи и одобрење надлежног органа у складу са Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, ако мирно окупљање захвата и површину пута, због чега би саобраћај био обустављен или ометан.

-Члан 12.став 1. тачка б) којом је приписано да се мирно окупљање не може одржати у близини дјечијих вртића и основних школа, док у њима бораве дјеца и тачка ђ)којом је прописано да се мирно окупљање не може одржати у близини објекатa који се посебно обезбјеђују на удаљености најмање 50 метара од њих.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске подржава слободу изражавања јавног мишљења, али сугеришемо организатору најављених протеста да захтјев за одржавање јавног скупа поднесу у складу са Законом о јавном окупљању из разлога што нико нема право да манипулише јавношћу и Законом, и тако угрожава безбједност грађана, стоји у саопштењу.0 КОМЕНТАРА

  1. Оо керови, сад бар знамо ко стоји иза ваших сајбер имена, кљунови, мамицу вам јебем! B-)
    Слугењаре режима, плава говна сте ви! Хоћете неког да хапсите са фронтала, ево вам мој к..ц њега можете да ухватите објеручке!B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *