Мун појаснио: Додик нас фрустрира јер је похвалио Караџића за Српску

Амбасадор САД у БиХ Патрик Мун изјавио је синоћ да су за америчку администрацију фрустрирајуће изјаве које је предсједник Републике Српске Милорад Додик дао као свједок одбране Радована Караџића у Хашком трибуналу, нагласивши да се однос са предсједником Српске не прекида. Он је појаснио да је ријеч о изјавама у којима се Додик похвално односи […]

четвртак, април 25, 2013 / 08:11

Амбасадор САД у БиХ Патрик Мун изјавио је синоћ да су за америчку администрацију фрустрирајуће изјаве које је предсједник Републике Српске Милорад Додик дао као свједок одбране Радована Караџића у Хашком трибуналу, нагласивши да се однос са предсједником Српске не прекида.

Он је појаснио да је ријеч о изјавама у којима се Додик похвално односи према оном што је Караџић, као први предсједник Републике Српске, учинио за Српску и да је то било исправно.

"Видјећемо шта ће се дешавати у скоријој будућности. Не прекидамо односе са Додиком, само сматрамо да сад није најбољи тренутак за састанке", изјавио је Мун за РТРС.

Говорећи о провођењу одлуке у предмету "Сејдић – Финци", Мун је навео да би "шесторка" требало да се договори о једном рјешењу.

Мун сматра да би разуман рок за договор био јуни, јер би у том случају БиХ било омогућено да аплицира за ЕУ.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Imajući u vidu da firči ne bi ni bio to što jest da nije bio po volji Munovih, i da će biti tu sve dok im treba,a treba im još malo dok nas potpuno ne uništi šta drugo nego izjave i jedoga i drugoga, uzeti kao manipulacijom lakovjernih i naivnih, kao jačanje poljujanog firčijevog položaja zbog tragičnog ekonomskog sloma Srpske.
    Jutros čitam da su ona dvojica Čečena sa bostonskom eksplozijom nemaju ništa, da je sve iskonstruisano, i dobro izrežirano, pa im ova igra Monova i predsjednikova dodje kao igrica .
    A, i biger, dobro upućen u predsjednikove zakulisne igre se odao da mnogo toga ide preko Izraela. To su oni koje smo platili da nam dodju obučavati farmere kako se muzu krave.Sada znamo u čijoj je režiji, i ko je napisao scenario „odbrane“ u Hagu a presuda kakva će biti,i to već znamo.Nažalost!
    To vam je poput onih tornjeva blizanaca.
    Ne ode ni u wc dok ne zatraži dozvolu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *