Мун би да потврди: Српска је у БиХ, непромјенљиво

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Сарајеву сматра да ништа не може ни на који начин промијенити чињеницу да је Република Српска дио Босне и Херцеговине. „САД су у потпуности посвећене суверенитету и територијалном интегритету БиХ и одбијају свако оспоравање суверенитета и територијалног интегритета БиХ”, саопштено је из амбасаде САД. Саопштење је услиједило након реаговања на […]

петак, децембар 9, 2011 / 15:41

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Сарајеву сматра да ништа не може ни на који начин промијенити чињеницу да је Република Српска дио Босне и Херцеговине.

„САД су у потпуности посвећене суверенитету и територијалном интегритету БиХ и одбијају свако оспоравање суверенитета и територијалног интегритета БиХ”, саопштено је из амбасаде САД.

Саопштење је услиједило након реаговања на чињеницу да приликом сусрета предсједника Српске Милорада Додика са амбасадором САД Патриком Муном и специјалним представником ЕУ Петером Соренсеном није било државних обиљежја БиХ.

Као што је објављено у медијима, за вријеме састанка са Муном на столу су биле заставе САД и РС, док су на састанку са Соренсеном биле заставе Европске уније и РС.

Амбасадор Мун је рекао да би амбасада САД поздравила истицање заставе БиХ на састанцима ентитетских лидера из Босне и Херцеговине са страним амбасадорима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *